Κώστας Τασούλας: Ζητούμενο η ταχεία απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

on .

TASOYLAS XAMAS

• Με συγγενείς των ομήρων που έχουν απαχθεί από την Χαμάς συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Τους συγγενείς των ομήρων συνόδευσε ο Πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ που υπηρετεί στην Αθήνα Noam Katz και ο πρώην Πρέσβης Ram Aviram. 

Ο Πρέσβης της Ισραήλ, στην αρχή της συνάντησης εξήγησε, εν συντομία, τους λόγους που οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Οι συγγενείς των ομήρων τόνισαν ότι μετά την 7η Οκτωβρίου, δεν έχουν πλέον καμία επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους, ούτε νεότερα για την κατάστασή τους, γιατί η Χαμάς δεν επιτρέπει σε κανέναν Διεθνή Οργανισμό να έρθει σε επαφή με τους ομήρους.

Ο κ. Τασούλας τόνισε την οδύνη του για τη συνεχιζόμενη κράτηση των ομήρων και εξέφρασε την ελπίδα για τη σύντομη απελευθέρωσή τους, όπως έγινε μέχρι στιγμής για τέσσερις γυναίκες ομήρους. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους συγγενείς πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στις διεθνείς τους επαφές για την ταχεία απελευθέρωση των ομήρων. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης και η Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων κα Μαργαρίτα Φλούδα.