Στο.. ζενίθ η προεκλογική δραστηριότητα στην Ήπειρο!

on .

EKLOGES DHMOTIKES

• Τρέχουν και δεν φτάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες στην Ήπειρο, αφού μέσα σ’ ένα σφιχτό σχετικά χρονοδιάγραμμα (απομένουν 20 μέρες μέχρι τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου), θα πρέπει να «οργώσουν» την περιοχή, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και τις θέσεις τους στους ψηφοφόρους. Ο ένας μετά τον άλλο συνδυασμό προχωρά σε εγκαίνια εκλογικών κέντρων, αλλά και στις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις. 

Όσον αφορά το Δήμο Ιωαννιτών σήμερα, Δευτέρα (7.30 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Du Lac», ο υποψ. δήμαρχος Ν. Γκόντας θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».

Την ίδια μέρα και ώρα στο Grand Serai, έχει προγραμματίσει την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του και ο υποψ. δήμαρχος Π. Κολόκας.

Ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δημ. Παπαγεωργίου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφθούν το εργοτάξιο, όπου θα προβούν και σε σχετικές δηλώσεις. 

Παρουσίαση μέρους του προγράμματος, θα κάνει σήμερα το πρωί και ο υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσεις στα γραφεία της παράταξης. 

 Στ. Ζουμπας στην Πρέβεζα

Κινητικότητα επικρατεί και στην παράταξη Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Στέφανο Ζούμπα. Σήμερα, Δευτέρα και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος και οι υποψήφιοι της Π.Ε. Πρέβεζας στην Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης). Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Τσίμαρης.

Ι. Στέφος στα Κεντρικά Τζουμέρκα

Στην Π. Ε. της Άρτας βρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννης Στέφος, συνοδευόμενους από τους υποψηφιους της παράταξής του, Αντωνίου Στάθη, Γκίζα Ράνια, Κώστα Γιώργο, Λιανό Γιώργο, Μπαλαδήμα Γιώργο, Μπέκα Ελπίδα, Μπρισένιου Ευαγγελία, Νάτσικα Αγλαΐα, Νικολάου Γιώργο, Παππά  Χρήστο, Τσιάντου Όλγα και πιο συγκεκριμένα στα χωριά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων: Φράστα, Άγναντα, Καταρράκτης, Κυψέλη και Βουργαρέλι.

Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης συνομίλησαν με τους πολίτες οι οποίοι  περιέγραψαν την απογοήτευση από την παρούσα περιφερειακή αρχή για την απαξία που εισπράττουν, αφού η περιοχή τους είναι «παρατημένη» με κακό οδικό δίκτυο, κακές υποδομές, δημόσιες υπηρεσίες υποστελεχωμένες, ανύπαρκτα μέτρα πυροπροστασίας στην περίπτωση των Αγνάντων κ.α.

Σπ. Ριζόπουλος στην Πρέβεζα

Τριήμερη περιοδεία στην Π.Ε. Πρέβεζας πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις ιδέες και τις προτάσεις του για τη μελλοντική πορεία της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις περιοχές: Καναλλάκι, Αχερουσία, Βαλανιδοράχη, Βουβοπόταμος, Θέμελο, Μεσοπόταμος, Νάρκισσος, Αγία Κυριακή, Πάργα, Ανθούσα, Αγια, Αμμουδιά, Λούτσα – Βράχος, Λυγιά, Ριζοβούνι, Γαλατάς, Παπαδάτες, Άσσος, Νικολιτσι, Ελιά, Πλατανιά, Θεσπωτικό, Τύργια, Κρανέα, Στεφάνη, Λούρος.

Το κ. Ριζόπουλο συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Πρέβεζας Μιχάλης Νάτσης, Αλέξανδρος Παπατσίμπας, Σοφία Τσιακάλου, Ελίνα Σαρδαλή και Χρήστος Σπύρου.

Η παράταξη Χρ. Ντακαλέτση

Στην τελική ευθεία των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου έχει μπει και η παράταξη «Ενότητα Προοπτικής», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Δωδώνης τον Χρ. Ντακαλέτση.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Δευτέρα και ώρα 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης, καθώς και η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Ενότητα Προοπτικής». Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου, επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας.

Στη ΔΕΥΑΙ η «Λαϊκή Συσπείρωση» 

Την υποβάθμιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και την κακή κατάσταση του δικτύου ύδρευσης, επεσήμανε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμετοχή της υποψήφιας δημάρχου Ιωαννίνων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ο. Τσουμάνη, του βουλευτή Ιωαννίνων Ν. Έξαρχου και του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Τάκη Τασιούλα, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με το σωματείο εργαζομένων, στην έδρα της επιχείρησης. 

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο οργανισμός έχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Από τους 240 εργαζόμενους πριν λίγα χρόνια έχουν απομείνει λιγότεροι από 140, αποτέλεσμα του μνημονιακού νόμου του 2011 που απαγορεύει τις προσλήψεις προσωπικού στις ανταποδοτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις του δημοσίου. Παράλληλα κατήγγειλαν ότι υπάρχουν παραδείγματα πολλών κοινοτήτων όπως σε Ανατολική, Ηλιόκαλη Δαφνούλα κτλ  που η κατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης δεν πληροί καμιά σύγχρονη προδιαγραφή αφού κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 70. Σε αρκετά χωριά η υδροδότηση γίνεται από υδρομαστεύσεις (άντληση νερού) που απαγορεύονται, ενώ π.χ. στην Ανατολική η μεταφορά του στον οικισμό γίνεται επιφανειακά, με σωλήνες άρδευσης…