Ετοιμότητα για πρόληψη πυρκαγιών και αντιπλημμυρική προστασία

on .

TZOYFH MAYROGIORGOS 8 9 23

• Τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη (φωτό) με αφορμή τις καταστροφές που βιώνει η χώρα μας και προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο Νομό Ιωαννίνων. Ο κ. Μαυρογιώργος έκανε μια γενική ενημέρωση για την κατάσταση και αναφέρθηκε σε προβλήματα και ζημιές που έχουν προκύψει στα ορεινά της Ηπείρου, με φαινόμενα πλημμυρικά και κατολισθήσεις, με διακοπή ρεύματος και ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. Σχετικά με την πυροπροστασία στα περιαστικά άλση της πόλης των Ιωαννίνων, τόνισε ότι έχει ήδη προβλεφθεί κονδύλιο και επίκειται η έναρξη εργασιών. 

Η βουλευτής, από τη μεριά της, ανέφερε ότι έχει ήδη καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για το περιαστικό άλσος των Ιωαννίνων στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ενώ τόνισε τη σημασία της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και της πρόληψης τόσο για την προστασία των δασών όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου, ώστε να αποφευχθούν τραγικά φαινόμενα.

Χθες, εξάλλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, κ. Τσιατούρα και με τον Δασάρχη Ιωαννίνων, κ. Κολοβό, οι οποίοι έκαναν μια γενικότερη ενημέρωση, στην οποία ανέφεραν τα βασικά προβλήματα των Δασικών Υπηρεσιών, όπως είναι η σοβαρή υποστελέχωση και η διαρκής αύξηση του ΜΟ ηλικίας των εργαζομένων στις Υπηρεσίες αυτές. Τόνισαν, μάλιστα, ότι η πλήρωση της αναγκαίας στελέχωσης δεν ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 60%. 

Η κ. Τζούφη από την πλευρά της αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανανέωσης και αύξησης του προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν, ιδίως τα τελευταία χρόνια με τη σοβαρή κλιματική κρίση. Δεσμεύτηκε, επίσης, μέσα από τον κοινοβουλευτικό της ρόλο, να ασκήσει πιέσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι Δασικές Υπηρεσίες με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, αλλά και με περισσότερους οικονομικούς πόρους.