Μελίνα Κανά και Εισβολέας στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

on .

FESTIVAL KNE

• To διήμερο 15 - 16 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στο Πάρκο Λιθαρίτσια το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, το οποίο συμπληρώνει 49 χρόνια ζωής.  Σύνθημα του Φεστιβάλ «Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει Φοιτητικό Στέκι. Στις 20:00 θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση – συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το αστικό κράτος». Επίσης, Μαθητικό Στέκι με ώρα έναρξης τις 19:00. Περιλαμβάνει συναυλίες με τους Healusion και MOSSES REMAX. Στην Κεντρική σκηνή θα δοθεί συναυλία την οποία θα ανοίξουν οι “Yinname the Band” και θα ακολουθήσει ο Εισβολέας full band. Η βραδιά θα συνεχιστεί με παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνο από τον Βασίλη Παπαγεωργίου και τραγούδι από τον Νίκο Δάσκαλο.

Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου θα έχει Μαθητικό στέκι, στο πλαίσιο του οποίου ώρα 20:00 θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Ο Κεραμυδοτρέχαλος» σε διασκευή Άλκης Ζέη, από τη θεατρική ομάδα μαθητών της ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ. Στην Κεντρική Σκηνή θα γίνει αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και κεντρική Πολιτική Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την Μελίνα Κανά. Μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος. 

Άλλες εκδηλώσεις

Η Κεντρική Έκθεση του Φεστιβάλ που επιμελείται η Ιδεολογική Επιτροπή του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ έχει τίτλο «1973-2023: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ‘’Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια’’- Γ. Ρίτσος»

Παράλληλα, στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του σημείο συνάντησης Πρωτοετών Φοιτητών, γωνιά Νέων Γυναικών και φωτογραφική Έκθεση με θέμα «Η άλλη όψη του Ποδοσφαίρου». Επίσης, θα λειτουργεί μπαρ και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», καθώς και παιδότοπος για τις μικρές ηλικίες. Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν στις 18:30.