Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

PSHFODELTIA PARABAN

- Συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων επισκέπτεται τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου ο Πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας επικοινωνώντας με πολίτες και δεχόμενος φίλους και εκπροσώπους φορέων στο πολιτικό του γραφείο. Παράλληλα, ο κ. Τασούλας μίλησε μαζί με τους συνυποψηφίους του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «Grand Serai» το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Τρίτη συνόδευσε τη λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου Μετσόβου Νεομάρτυρα Νικολάου στο Μέτσοβο.

- Με επισκέψεις σε δύο δομές μείζονος σημασίας και ενδιαφέροντος σε τοπικό επίπεδο συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιάννη Τσίμαρη. Την Τετάρτη επισκέφθηκε διαδοχικά το ΚΔΑΠ ΜεΑ «Κυψέλη» και στη συνέχεια βρέθηκε στη «Μέριμνα», όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τις διοικήσεις και εργαζόμενους και να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να παρουσιάσει τις βασικές θέσεις και προτάσεις του κόμματος για το αναπηρικό κίνημα. 

- Σε συγκέντρωση στον Κατσικά μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Θανάσης Μανταλόβας. Στην αρχή της ομιλίας του έκανε ξεκάθαρο γιατί το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» και προτείνει μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για πραγματική αλλαγή στον τόπο. «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα από τα δύο αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης της χώρας, που γνωρίσαμε τα τελευταία εννιά χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

- Οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ιωάννης Στέφος και Κωστούλα Μάκη επισκέφθηκαν την Πρυτανεία και Διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν με την Πρύτανη Άννα Μπατιστάτου, τον Αντιπρύτανη  Ιωάννη Λεονάρδο, αλλά και με διοικητικούς υπαλλήλους. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλούν η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος και η υποστελέχωση σε καθηγητικό και διοικητικό προσωπικό και τονίστηκε απ’ όλους η προσπάθεια του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων να συνεχίσει να παρέχει υψηλό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. 

- Με το προεδρείο της Ένωσης Άστυνομικών Ιωαννίνων συναντήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αθανάσιος Οικονόμου, ενώ είχε επίσης επαφή με τους Διευθυντή και Υποδιευθυντή Νομού Ιωαννίνων Γ. Αζέλη και  Δ. Διαμάντη. Ο κ. Οικονόμου άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των αστυνομικών όπως το ότι το προσωπικό της περιοχής γερνά και δεν ανανεώνεται, ένας μεγάλος αριθμός ενστόλων συγκρατείται στην Αθήνα για μη επιχειρησιακούς λόγους, οι προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσω των πανελληνίων και όχι με έμμεσους τρόπους κ.α..

- «Κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, να δώσει ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για σχηματισμό Δημοκρατικής Προοδευτικής Κυβέρνησης συνεργασίας», απευθύνει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γρίβας. 

- Τα γραφεία της ΔΕΥΑΙ επισκέφθηκε ομάδα υποψηφίων βουλευτών αλλά και μέλη της Οργάνωσης Βάσης του Μέρα25, όπου συνομίλησαν με τον Πρόεδρό της παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Μασαλά. Στη συζήτηση τονίστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης της επιχείρησης σε κρίσιμους τομείς, ενώ αναγνωρίσθηκε τόσο από πλευράς της διοίκησης αλλά και του εκπροσώπου των εργαζομένων, το πρόβλημα της ακριβότερης τιμολόγησης νερού στην πόλη των Ιωαννίνων σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας αλλά και του κέντρου των Ιωαννίνων σε σχέση με όμορους Δήμους.

- Η Τοπική οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ συνεχίζει καθημερινά της εξορμήσεις της και, όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, προσπαθεί με τα υλικά της να διαδώσει το αγωνιστικό μήνυμα ενόψει το εκλογών αλλά και για την επόμενη μέρα. Σε αρκετά χωριά βρέθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής στα Γιάννενα με το Μ-Λ ΚΚΕ σ. Βαγγέλης Γράβος, ο οποίος συνομίλησε με τον κόσμο στα καφενεία ακούγοντας τους προβληματισμού στους και μεταφέροντας τις απόψεις του κόμματος.