Ομιλία Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα στα Γιάννενα

on .

TSIPRAS ALEKSHS 1

 Τη δεύτερη προεκλογική του επίσκεψη σε διάστημα 10 ημερών πραγματοποιεί τη Δευτέρα στην Ήπειρο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προφανώς στη «σκιά» των διαδοχικών δημοσκοπήσεων που φέρνουν το κόμμα του να υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη σε Άρτα - Πρέβεζα την Παρασκευή 5 Μαΐου και ακολουθεί τη Δευτέρα η ομιλία του  (7.30 μ.μ.) στο Κλειστό της Λιμνοπούλας στα Γιάννενα. 

Η δεύτερη προεκλογική επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Ήπειρο, γίνεται στη «σκιά» των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη διαφορά να διευρύνεται μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα να μην είναι θετικό για το κόμμα της Αντιπολίτευσης ούτε στην Ήπειρο. Ο τοπικός κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει μεγάλη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση της Δευτέρας, στο πλαίσιο της οποίας έχουν επικολληθεί γιγαντοαφίσες στην πόλη και εκτός αυτής, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί  συνέντευξη Τύπου του Συντονιστή Ιωαννίνων της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάββα Δημητριάδη. 

Παγιώνεται η διαφορά

Εν τω μεταξύ άλλες δύο δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν το άνοιγμα της ψαλίδας Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.  Συγκεκριμένα η Metron analysis δίνει διαφορά 7 μονάδων, με τη Ν.Δ. να κερδίσει 1,8% σε διάστημα μιας εβδομάδας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 1%, με τη διαφορά στην εκτίμηση ψήφου να ανέρχεται στο 8,2%!

Στη δεύτερη έρευνα της Kapa Research,   η Ν.Δ. σε πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 31,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 8,5%, το ΚΚΕ 6,6%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜέΡΑ25. Σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το μήνα Απρίλιο η Ν.Δ. αυξάνει κατά 1% το ποσοστό της, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,4%.