Η αυτοδυναμία προϋπόθεση για συνέχεια στην προκοπή

on .

ND YPOPSHFIOI PRAMANTA 8 5 23

• Το δίλημμα των επικείμενων εκλογών, που δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα τη χώρα, έθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Κων. Τασούλας στη διάρκεια των προεκλογικών του συναντήσεων και ομιλιών που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες, αναφέροντας παραδείγματα από άλλες χώρες.

«Η πρώτη τετραετία, παρά τις δυσκολίες, έβαλε τα θεμέλια και η δεύτερη θα σημάνει το πανωσήκωμα μιας πιο ισχυρής Ελλάδας, ιδιαίτερα στους κρίσιμους για την κοινωνία τομείς της δημόσιας υγείας, της ασφάλειας, αλλά και της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, στέλνοντας το μήνυμα, ότι «προϋπόθεση για αυτή τη συνέχεια στην προκοπή είναι η αυτοδυναμία». 

Ο κ. Τασούλας μαζί με τους άλλους έξι υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. πραγματοποίησαν κοινές επισκέψεις σε Δελβινάκι Κόνιτσα, Μέτσοβο, Πράμαντα και Καλέντζι, ενώ πραγματοποίησε και ξεχωριστή συγκέντρωση με στελέχη και μέλη της ΔΑΚΕ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε γνωστό κέντρο της πόλης. 

Σε όλες αναφέρθηκε στα άλματα που πρέπει να γίνουν και τα οποία μπορούν να επιτευχθούν από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, εξηγώντας ότι «μονοκομματική δεν σημαίνει ότι θα είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά και στελέχη που δεν ανήκουν στον παραδοσιακό της χώρο, όπως γίνεται και σήμερα». 

Ο κ. Τασούλας, με τη μεγάλη κοινοβουλευτική του εμπειρία, αναφέρθηκε και στις περιπέτειες που οδηγούν η απλή αναλογική και οι κυβερνήσεις συνεργασίας, λέγοντας τα εξής: «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, με βάση τις θέσεις των σημερινών πολιτικών δυνάμεων θα είναι παράγοντας αστάθειας, καθυστερήσεων και διαρκών παζαριών κι οδηγούν σε επιβράδυνση, λιγότερες μεταρρυθμίσεις, αστάθεια και παραλυσία. Στη Γερμανία, που αναφέρουν κάποιοι ως παράδειγμα, γίνεται προγραμματική συζήτηση μηνών κι όχι συζήτηση «στο πόδι», 3 ημερών. Όσες φορές εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στην Ελλάδα είχαμε είτε διαρκείς εκλογές, όπως το 1989-90, ή κυβερνήσεις λίγων μηνών όπως στις αρχές του ‘50. 

»Η πρόταση της ΝΔ στους πολίτες είναι απολύτως καθαρή: εξηγούμε με πολύ σαφή τρόπο γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαιότητα για τη χώρα. Άλλη κυβερνητική πρόταση που να εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο δεν υπάρχει στο τραπέζι. Μέσα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου οι πολίτες θα ορίσουν ποιος θα κυβερνήσει. Επιδιώκουμε και προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση ποιος πρέπει να κυβερνήσει. Το αποτέλεσμα αυτό  θα μας φέρει κοντά στο στόχο μας, που είναι η αυτοδυναμία μέσα από μια δεύτερη αναμέτρηση και θα ακυρώσει τις παγίδες της ακυβερνησίας και των περιπετειών που κρύβει η απλή αναλογική».