Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Η παραγωγική Ήπειρος «πρότυπο» ολοκληρωμένης ανάπτυξης

on .

TASOULAS FHGOS 4 5 23

Το σχέδιο της Κυβέρνησης της επόμενης τετραετίας για την Ήπειρο, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Βουλής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, σε συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με κατοίκους του νομού, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. 

Το σχέδιο αυτό συνοψίζεται σε μια Ήπειρο που θα είναι «πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπτυξης», στηριγμένο στις παραγωγικές της δυνατότητες και για την υλοποίηση του οποίου ανέλαβε προσωπική δέσμευση ο Κ. Τασούλας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε σχετικά τα εξής: «Μπορούμε και δεσμευόμαστε η παραγωγική Ήπειρος της περιόδου 2023-2027 να αποτελέσει πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπτυξης που θα βασίζεται στα γερά θεμέλια των πλούσιων ανθρώπινων και φυσικών πόρων της περιοχής μας. Το έργο που ξεκίνησε το 2019 εν μέσω μυρίων δυσκολιών, που όμως αντιμετωπίσθηκαν, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στα Γιάννενα». 

Ο Κ. Τασούλας έκανε όμως και ένα «μίνι απολογισμό» του κυβερνητικού έργου κατά τη διάρκεια της λήξασας τετραετίας:  «Η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα ο νομός Ιωαννίνων -τόνισε- έχουν ισχυρή συμμετοχή στο παραγωγικό και κοινωνικό άλμα που εγγυάται για τη χώρα η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η μείωση της ανεργίας στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια κατά 4%, η ολοκλήρωση της άρσης της γεωγραφικής της απομόνωσης, ώστε να αποτελέσει δυναμικό κόμβο προς τα Βαλκάνια και Δυτική Ευρώπη, η ενίσχυση των υποδομών για τον πρωτογενή τομέα, η ραγδαία εξέλιξη ως δημοφιλούς προορισμού θα συνεχισθούν και θα συμπληρωθούν με σημαντικές επενδύσεις στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και την καινοτομία». 

Ο Κ. Τασούλας, συμμετέχοντας ενεργά στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τοπικές κοινότητες, αλλά και είχε συναντήσεις με διάφορους φορείς, με τους οποίους συζήτησε και επί μέρους ζητήματα που του έθεσαν. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τις Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς, Σταυρακίου, Καστρίτσας, Δροσοχωρίου, Βασιλικής, Λογγάδων, Μπάφρας και Νεοκαισάρειας. 

Ξεχωριστή σημασία είχε η επίσκεψη του Κ. Τασούλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Εκεί του έγινε ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα δημόσιας τάξης στο νομό από την υπηρεσιακή ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των αστυνομικών από το Δ.Σ. της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Ο κ. Τασούλας, μετά την αναλυτική ενημέρωση, συνεχάρη το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών για τις πρόσφατες άμεσες και σημαντικές εξιχνιάσεις συμβάντων που έγιναν στον τομέα του κοινού εγκλήματος.