Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

EKLOGES KALPH XERI

Ενημερωτική επίσκεψη της Μ. Κεφάλα στις φυλακές των Ιωαννίνων • Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα όπου συζήτησε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η κ. Κεφάλα αφού ενημέρωσε λεπτομερώς για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου Καταστήματος Κράτησης στην Κόντσικα, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε από την αρχή της θητείας της και συνέβαλλε στην δρομολόγηση υλοποίησής του, ευχαρίστησε για τη συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σωφρονιστική πολιτική, οι οποίες οδήγησαν σε σταδιακή αποσυμφόρηση και στο Κατάστημα των Ιωαννίνων σε σχέση με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η συνθήκη αυτή έδωσε και τη δυνατότητα για να γίνουν κάποιες απαραίτητες επεμβάσεις στο εσωτερικό της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής, ενώ σημαντική κρίνεται η παρέμβαση που έδωσε τη δυνατότητα σε όσους κρατούμενους εξέφρασαν ενδιαφέρον να λάβουν μέρος σε προγράμματα κατάρτισης μέσω του ΚΕΚ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ.

* * * 

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής πραγματοποιεί ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, καταγράφοντας μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους. Μία από τις τελευταίες ήταν με αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων. Δέσμευση της ΝΔ είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των τομών που στοχεύουν στη βελτίωση της δωρεάν παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, ήταν το μήνυμα του κ. Κωνσταντόπουλου προς τους εκπαιδευτικούς. Ο υποψ. βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση και με εργαζομένους στο ΔΕΔΔΗΕ Ιωαννίνων. Κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο και με μέλη του συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, παραρτήματος Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας καθώς και με άλλο στελεχιακό δυναμικό της Εταιρίας, τονίστηκε μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα πρόσληψης τεχνικού προσωπικού και ειδικά η δυνατότητα ένταξης του κριτηρίου της εντοπιότητας στις προσλήψεις για τις περιοχές Πωγωνίου, Κονίτσης και Μετσόβου. Στα πρακτορεία των περιοχών αυτών υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση, όπως επισημάνθηκε.

* * * 

Σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, αλλά και συναντήσεων με εργαζόμενους σε αυτές είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας, o οποίος ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν γενικότερα το επιχειρείν στα Γιάννενα και ειδικότερα όσους δραστηριοποιούνται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, καθώς και για τα προβλήματα των εργαζομένων. Από την μεριά του ανέλυσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και τη στήριξη των βιομηχανικών περιοχών, ενώ συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠ.ΠΕ. «Το ελληνικό κράτος έχει υποχρέωση να σταθεί στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία βιώνει το υπέρογκο ενεργειακό κόστος, τη μεγάλη αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, αλλά και τον ουσιαστικό αποκλεισμό από την τραπεζική χρηματοδότηση», τόνισε, μεταξύ άλλων.

* * * 

Mε τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Ι. Τσίγκρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Δημ. Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για τα μεγάλα εμβληματικά έργα που μπορούν να αλλάξουν  την πορεία του Ν. Ιωαννίνων καθώς και να δώσουν μια διαφορετική δυναμική μέσω των οδικών αξόνων στο εμπόριο, τις μεταφορές αλλά και τον Τουρισμό. Αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών κυρίως των νέων, ενώ συζητήθηκε και η νέα στρατηγική των κατασκευών που θα πρέπει να κινηθούν φιλικά προς το περιβάλλον.

* * * 

Το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αθανάσιος Οικονόμου, όπου συζήτησε με εργαζόμενους και τον διευθυντή του Κ.Υ Δημήτρη Ψύχο  για τα προβλήματα των υγειονομικών. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «πρώτο καθήκον της αυριανής προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι να ανατρέψει την απαξίωση του ΕΣΥ και να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και αναφέρθηκε σε στόχους όπως η αύξηση στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο 7% του ΑΕΠ, η αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, με ακύρωση των νόμων ΝΔ για εργασιακές σχέσεις – ιδιωτικοποίηση και η μισθολογική αναβάθμιση των εργαζόμενων του ΕΣΥ. 

* * * 

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Χριστίνα Τουλκιαρίδου επισκέφθηκε τον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους αναδείχθηκαν χρόνια προβλήματα, όπως οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, η πολυδιάσπαση σε μόνιμους, 5έτους και εποχικούς, συσσωρευμένα οφειλόμενα ρεπό κλπ.  Επίσης στα πλαίσια της περιοδείας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου και Ιονίων νήσων, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούσαν τις συνθήκες μετακινήσεων και της διαμονής των πυροσβεστών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου καθώς και στις διεκδικήσεις του σωματείου. Τέλος, το κλιμάκιο του κόμματος συνομίλησε και με τον αρχιπύραρχο Απ. Βασδέκη.