Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

PSHFODELTIA PARABAN

- Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων αύριο, Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στη Χρυσοβίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο, με τη συμμετοχή των υποψηφίων  βουλευτών του Νομού. Η Ν.Ε. καλεί  τους κατοίκους της περιοχής για μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα, τις λύσεις και τις προοπτικές του τόπου.

- Τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΝΕ όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Χάρη Λιούρη, μέλη του ΔΣ, τον Διευθυντή του συνεταιρισμού Βασίλη Μήτσιο και τον γεωπόνο και στέλεχος της Ένωσης Βασίλη Θεοδωράκη. Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στην απουσία εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα, την ανάληψη περιφερειακών πρωτοβουλιών και πολιτικών, την ανάγκη σύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την παραγωγική διαδικασία, την ενίσχυση των ομάδων και οργανώσεων παραγωγών κ.α..

- Συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ιωαννίνων, είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γρίβας. Ο Πρόεδρος  και τα μέλη του  Διοικητικού συμβουλίου τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τις ομόφωνες θέσεις και προτάσεις  του Συνδέσμου. Ο κ. Γρίβας μίλησε για εξαπάτηση των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, τους υποσχέθηκε ότι θα πάρουν τα αναδρομικά μετά την απόφαση του ΣτΕ τις παράνομες περικοπές της κυβέρνησης Σαμαρά, όμως, αντί να επιστρέψει τις περικοπές για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις, επέστρεψε μόνο για τις κύριες.

- Κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα την προεκλογική μάχη η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα, Σάββατο θα εγκαινιαστεί το εκλογικό στέκι του ΚΚΕ, επί της οδού Αβέρωφ, απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς, οργανώνοντας έκθεση φωτογραφίας και συμβολική εκδήλωση τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά. Τη Δευτέρα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, ενώ, κορυφώνοντας τη δραστηριότητα των ημερών την Πέμπτη, 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο χώρο του Άλσους (ώρα 20:00).

- Σε σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων περιόδευσε τις τελευταίες μέρες κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Βασίλη Παπαγεωργίου. Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τις συζητήσεις απασχόλησε το ζήτημα των σχολικών υποδομών, της ασφάλειας εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία της πόλης, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι κτίρια πολλών δεκαετιών και ασυντήρητα. Στην περιοδεία επισημάνθηκε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογίες για μεγάλα προβλήματα των εκπαιδευτικών, όπως της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, για την κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών, για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού…