ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Περιοδείες χωρίς πολιτικό χαρακτήρα έως τις εκλογές

on .

RIZOPOYLOS SPYROS

• Τη στάση των «Οριζόντων Ηπείρου» στις εθνικές εκλογές αποσαφήνισε ο επικεφαλής της παράταξης Σπ. Ριζόπουλος κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος.

«Η έκφραση κάθε μέλους μας στην κάλπη είναι ατομική. Οι δράσεις μας μέχρι τις εκλογές θα περιοριστούν στην αυτοδιοίκηση χωρίς περιοδείες πολιτικού χαρακτήρα. Θα περιοριστούμε στο ρόλο της αντιπολιτευτικής μας στρατηγικής. Οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός ακουστεί για το τι στηρίζουμε δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», ξεκαθάρισε ο κ. Ριζόπουλος.

Κατά τ’ άλλα μεγάλο μέρος της συνέντευξής του απασχόλησαν τα συμπεράσματα από την έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «EU Regional Competitiveness Index 2.0 - 2022 edition», που αποτυπώνει τον δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. και στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στη 215η θέση ανάμεσα στις 234 περιφέρειες της Ευρώπης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη. «Στο κομμάτι της ανάπτυξης είμαστε τελευταίοι και στη διαφθορά είμαστε πρώτοι. Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί τα πάντα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η Ε.Ε. δεν παρακολουθεί ότι κατασκευάστηκαν δύο κόμβοι για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματίες, ότι υλικά για την κατασκευή του προκάτ βρέθηκαν σε ακίνητο του περιφερειάρχη, ότι το πειθαρχικό συμβούλιο δεν συνήλθε ακόμη για να κρίνει τον κ. Καχριμάνη για παράβαση καθήκοντος, ότι  υπάρχει ξεκάθαρη εμπλοκή νέου Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης και δεν προχωρά η καταγγελία μας για την ωμή και παράνομη παρέμβαση Καχριμάνη στην επιτροπή περιβάλλοντος για το θέμα των φωτοβολταϊκών στη Θεσπρωτία», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Σπ. Ριζόπουλος. 

Ο επικεφαλής των «Οριζόντων» ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή με θέμα συζήτησης τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις περιοχές Natura, που είναι ένα βήμα για τη θεσμοθέτηση του Π.Δ. της Παμβώτιδας.

Αναφορικά με τις αρνητικές εξελίξεις για το δρόμο Ιωάννινα – Κακαβιά μίλησε για ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. «Η εξέλιξη αυτή δεν με αιφνιδίασε. Τα είχα πει εδώ και καιρό ότι με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν επρόκειτο να έχουμε δημοπράτηση», σημείωσε, μεταξύ άλλων.