Ανάγκη για μια νέα Δημοτική Αρχή στην Ηγουμενίτσα με όραμα και σχέδιο!

on .

MPEZAS ANTONHS 21 1 19

• Μετά τις βουλευτικές εκλογές θα αποφασίσει οριστικά ο Αντώνης Μπέζας εάν ως επικεφαλής ψηφοδελτίου θα διεκδικήσει το Δήμο Ηγουμενίτσας, για τον οποίο, όπως τόνισε, είναι κοινή η διαπίστωση ότι υπάρχει κενό και ότι «η ανάγκη για μια νέα Δημοτική Αρχή με όραμα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα είναι υπαρκτή». Αυτό ανέφερε ο πρ. βουλευτής και υπουργός σε μια εφ’ όλης της ύλης αποκαλυπτική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Art tv και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα, σημειώνοντας ότι από εδώ και πέρα δεν θα συμμετέχει σε βουλευτικές εκλογές. Όπως ανέφερε «επειδή έχω εκλεγεί βουλευτής από νεαρή ηλικία, θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας. Εξάλλου, η πρόσφατη θητεία μου ως πρόεδρος στην ΕΤΑΔ μ’ έκανε να δω τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά».

Ερωτηθείς σχετικά από τον Βαγγέλη Μάστορα απάντησε ότι «παρά τις αστοχίες που υπάρχουν, τα λάθη που έχουν γίνει και τις συμπεριφορές που έχουν πληγώσει, παραμένω στη Νέα Δημοκρατία γιατί θεωρώ ότι η παράταξη αυτή αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση και ότι η προσφορά της στη χώρα εξακολουθεί να έχει θετικό πρόσημο». 

Για την Τοπ. Αυτοδιοίκηση…

Αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι «δεν είναι τα κόμματα που θα πρέπει να επιβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες τις επιλογές τους, αλλά η κοινωνία θα πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα για τις υποψηφιότητες. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει ακόμη περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες και πάνω απ’ όλα ηγέτες που να τους επιλέγουν οι τοπικές κοινωνίες και όχι τα κόμματα...».

Ωστόσο, ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι «δεν θα διώξουμε τα κόμματα από την Αυτοδιοίκηση. Αυτή η διεργασία είναι πρωτίστως πολιτική αφού οι τοπικές υποθέσεις και οι τοπικοί σχεδιασμοί για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής δεν είναι υπόθεση τεχνοκρατών αλλά αντικείμενο πολιτικής έμπνευσης και οράματος…».

Δύο προϋποθέσεις…

Τέλος, αναφερόμενος σε πιθανή δική του ανάμειξη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να ασχοληθεί κάποιος άνθρωπος σαν εμένα με την Αυτοδιοίκηση, που έχω περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης, πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη, είναι να υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Γιατί το θέμα δεν είναι απλά ποιός θα πάρει την “καρέκλα” αλλά να υπάρχει η ανάγκη για να πάρει κάποιος την “καρέκλα”.

»Η δεύτερη προϋπόθεση, είναι να υπάρχει η κατάλληλη ομάδα. Όχι για να κερδίσεις τις εκλογές, γιατί τις εκλογές μπορεί πιθανώς να τις κερδίσεις εκμεταλλευόμενος την απογοήτευση των πολιτών και δίνοντας υποσχέσεις, αλλά για να κάνεις πράξη αυτά που έχεις σχεδιάσει και έχεις υποσχεθεί». 

Όσον αφορά το Δήμο Ηγουμενίτσας, ο Αντ. Μπέζας ανέφερε ότι συζητάει με φίλους, με πολλούς νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και νέες ιδέες και με συνεργάτες από τα παλιά. «Αλλά το θέμα της συγκρότησης της ομάδας θα το δούμε μετά τις επερχόμενες κρίσιμες βουλευτικές εκλογές», κατέληξε.