Την αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας υποδέχθηκε χθες στη Βουλή ο Κ. Τασούλας

on .

IMG 20 02 2023 964

• Την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Sun Chunlan υποδέχθηκε χθες σε εθιμοτυπική συνάντηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος επεσήμανε ότι η επίσκεψη της Αντιπροέδρου θα συμβάλλει πολύ θετικά στη συνέχιση της σχέσης αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας την οποία η Αθήνα επιδιώκει με το Πεκίνο.

Ο κ. Τασούλας και η κ. Sun αντάλλαξαν απόψεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας, ιδίως μέσω των αντίστοιχων Ομάδων Φιλίας.

Ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για τη συμβολή της κινεζικής πλευράς στη λειτουργία του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού, η τελετή έναρξης του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμφότεροι υπογράμμισαν ότι ο πολιτισμός αποτελεί σημαντική πτυχή των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, κάτι λογικό και αναμενόμενο για δύο λαούς με μακραίωνη ιστορία και πολύπλευρη συνεισφορά στον πολιτισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Τασούλας και η κ. Sun Chunlan συμφώνησαν ότι η επένδυση της Κινεζικής COSCO Shipping ανοίγει ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη.

Τέλος, η Αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία στην Κίνα.