Όχι πλέον… λευκή επιταγή στη Δημοτ. Αρχή Μετσόβου!

on .

DHMARXEIO METSOBOY

• Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Δημοτικής Αρχής Μετσόβου και Αντιπολίτευσης. 

Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Κ. Τζαφέα, ο οποίος κατηγορούσε ευθέως την Αντιπολίτευση ότι εκείνη ευθύνεται για την αναστολή της δραστηριότητας του Δήμου, αφού δεν κατέστη δυνατή η ψήφιση προγράμματος έργων και προϋπολογισμού, χθες τη σκυτάλη πήραν οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Με κοινή ανακοίνωσή τους, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δύναμις Δημοτών» - Σπύρος Βασιλείου, «Μέτσοβον Νέα Εποχή» - Θεόφιλος Σούλτης και «Προοπτική Ανάπτυξης» - Απόστολος Μπιτούνης, δηλώνουν ότι «δεν πρόκειται να δώσουν πλέον λευκή επιταγή σε μια διοίκηση, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο (και απίστευτες συκοφαντίες) να μη γίνει κανένας έλεγχος στις επιχειρήσεις του Δήμου, αλλά και εν γένει στον Δήμο».

Και τονίζουν: «Αναστέλλουμε κάθε ανοχή και συνενοχή σε έναν Δήμαρχο που έχει το θράσος να λέει δημόσια ότι δεν έχει καμία σχέση με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό η εκ νέου χρηματοδότηση μιας καταχρεωμένης επιχείρησης του Δήμου, με χρέη που ίσως ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά και έναν Πρόεδρο (Γκούμας Κων.) που προκαλεί με τη στάση του αλλά και την εν γένει διαχείριση (ίσως και κακοδιαχείριση...) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου».

 Στην απάντησή τους οι τρεις παρατάξεις επισυνάπτουν και σχετικά έγγραφα που αφορούν τη μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και -που όπως τονίζουν- υπάρχει άμεση συσχέτιση με την εκ νέου χρηματοδότηση της Κοινωφελούς. 

Όπως αναφέρουν σε άλλο σημείο «Όλους αυτούς τους μήνες έχουμε διαμηνύσει με κάθε τρόπο ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην εκ νέου χρηματοδότηση της Κοινωφελούς, αν συνεχίσει ο Δήμαρχος να καλύπτει τόσο τον εαυτό του όσο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς. Είναι αδιανόητο ότι ακόμα και σήμερα που έχει αποφασιστεί επίσημα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Έκτακτος Διαχειριστικός Έλεγχος της Κοινωφελούς (Έλεγχος παραστατικό – παραστατικό...), ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο (Γκούμα Κων.) προχώρησαν άρον άρον σε τακτικό έλεγχο (δειγματοληπτικό...) για να παραπλανήσουν πάλι τους δημότες και μάλιστα ξέχασαν να μετρήσουν κάποιες χιλιάδες Ευρώ από το Ταμείο..!!! (Ισολογισμός 2019).   

»Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν λαμβάνει υπόψη του ότι η παράταξή του δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και επομένως θα πρέπει να συνεννοείται με τις τρείς άλλες Δημοτικές Παρατάξεις για την διαχείριση του Δήμου. Πρόθεσή μας ήταν και είναι να συνεργαζόμαστε μαζί του για το καλό όλου του Δήμου και των Δημοτών. Αντιθέτως αυτός ενεργεί με τρόπο αυταρχικό, χωρίς να λαμβάνει ποτέ υπόψη του τις προτάσεις μας και προσπαθεί να δικαιολογήσει την θέση του εκδίδοντας δελτία τύπου».