Και Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Κ. Τασούλας

on .

TASOYLAS XOREYTIKO KALANTA 23 12 22

• Με κάλαντα και ακούσματα από διάφορα μέρη του τόπου μας, που προκάλεσαν κατάνυξη, συγκίνηση, αλλά και αισιοδοξία και πίστη για το μέλλον, καλωσόρισε χθες η Βουλή των Ελλήνων τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

Παιδικές φωνές και χαμόγελα, παραδοσιακά κάλαντα και χοροί, μαζί με ευχές για υγεία και ευημερία, συνέθεσαν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Κοινοβούλιο. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου παιδάκια από το νηπιαγωγείο της Βουλής που τραγούδησαν τα κάλαντα μαζί με τις δασκάλες τους, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Ναούσης – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «ο Κυριακίδης», το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού Αιγάλεω (ΚΕ.Λ.Π.Α.) και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. 

«Ήρθαν η αθωότητα, η παλικαριά, η πολιτιστική μας ποικιλία και ιδιομορφία, αλλά και η λεβεντιά», όπως τόνισε ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής. 

Μάλιστα για το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για έναν άξιο πολιτιστικό όμιλο με ακτινοβολία σε όλο τον κόσμο και σαφώς σε όλη την Ελλάδα. Τα μέλη του έψαλαν τα κάλαντα που ψάλλονται στην Ήπειρο, στα Γιάννενα και χόρεψαν λεβέντικους χορούς από τα Τζουμέρκα και από άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Δράττοντας της ευκαιρίας ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «υγεία, καλή χρονιά και προκοπή αισιοδοξία και πίστη για το αύριο της χώρας, το οποίο είναι στα χέρια μας και επειδή το κρατάμε στα χέρια μας δεν μπορεί παρά να είναι αίσιο».