Ορκίστηκαν χθες από τον ΥΠΕΣ οι Ειδικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

on .

APOKENTROMENOI

• Τους Ειδικούς Γραμματείς των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, όρκισε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης. Στη σύσκεψη που ακολούθησε, με τη συμμετοχή και των Συντονιστών ο υπουργός περιέγραψε τη στρατηγική κατεύθυνση και την πολιτική στόχευση που θα ακολουθήσουν εφεξής οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να καλυφθεί το θεσμικό έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των άστοχων χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και να αποκατασταθεί η αποτελεσματική λειτουργία τους.

Ξεκαθάρισε δε ότι με την επαναφορά του θεσμού του Ειδικού Γραμματέα σε ρόλο επικεφαλής και τον Συντονιστή να αναλαμβάνει διακριτές αρμοδιότητες, εισάγεται στην περιφερειακή διοίκηση το μοντέλο λειτουργίας του Επιτελικού Κράτους το οποίο αποσκοπεί, αφενός στην ενίσχυση του παραγόμενου έργου και αφετέρου επιδιώκει αυτό το έργο να φέρει το αποτύπωμα και την αποτίμηση της πολιτικής ηγεσίας.

Τέλος, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εξαιρετικά σημαντικό κύτταρο της λειτουργίας του Κράτους που θα προσφέρει τα μέγιστα στον συντονισμό μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διοικήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Ειδικός Γραμματέας ανέλαβε ο Σεραφείμ Λιάπης.