Στα Γιάννενα περιόδευσε ο πρ. υπουργός Π. Πολάκης

on .

POLAKHS PAYLOS

• Στα Γιάννενα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, ενώ ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενης από τον αν. συντονιστή Πέτρο Παλάσχα, τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, την αν. συντονίστρια δικαιοσύνης της Κ.Ε. Λίλα Σουλελέ, τη Γεωργία Χήτου, μέλος της επιτροπής δικαιωμάτων και δικαιοσύνης της Ν.Ε  και το μέλος της Κ.Ε. Γιάννη Στέφο, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Χριστίνα Τσέτσου, την αντιπρόεδρο Μαρία Κατσαράκη και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα αυξημένα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία της δικαστικής δικαιοσύνης, τα υπερπρονόμια του Δημοσίου και η δικονομική αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των πολιτών  που εν τέλει καθιστούν την απονομή της «γράμμα κενό», ενώ οι τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται αγγίζουν τα όρια της αρνησιδικίας και της ουσιαστικής αποφλοίωσης του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας των πολιτών.

Στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα της Ε.Η.Μ, ο κ. Πολάκης ήταν ο κύριος εισηγητής του κυβερνητικού προγράμματος των «Έξι Θέσεων» του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως αναπτύχθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ακρίβεια που μαστίζει το σύνολο των πολιτών που καθημερινά γίνεται μεγαλύτερη, στην αισχροκέρδεια των παρόχων ενέργειας που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και απειλούν την επιβίωση των ανθρώπων, τον ολοένα αυξανόμενο πληθωρισμό, ενώ σχολίασε και τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων πολιτικών, επιχειρηματιών και πολιτών κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι οργάνωσε ένα τεράστιο δίκτυο, ένα κουβάρι που δεν έχει τέλος.