Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Ιωαννιτών και Σβέρτε Γερμανίας

on .

ELISAF AKSOYRGOS 31 10 2022

• Δήλωση αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Ιωαννιτών και Σβέρτε Γερμανίας, υπογράφηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Σβέρτε με επικεφαλής τον Γιαννιώτη δήμαρχο κ. Δημήτρη Αξούργο. Οι δύο δήμοι, δεσμεύονται να συνεργαστούν στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ψηφιακής διακυβέρνησης, της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Για μια σημαντική ημέρα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σημειώνοντας ότι η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί τον καρπό μιας μακράς πορείας συνεργασίας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και επισφραγίστηκε κατά την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών στην πόλη του Σβέρτε, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Σβέρτε, ανέφερε ότι οι σχέσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας έχουν μακρά ιστορία, «ιστορία που θέλουμε να συνεχίσουμε, χωρίς να ξεχνάμε τα σκοτεινά χρόνια» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μέσω της αδελφοποίησης οι δύο Δήμοι προσδοκούν σε ενεργή ανταλλαγή απόψεων, σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, με την εμπλοκή και των πολιτών. Κατέληξε, δεσμευόμενος ότι θα υποστηριχθεί η αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της Ηπείρου με το Ντόρτμουντ.

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ, οι επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου. Αντίστοιχα, ο κ. Αξούργος παρουσίασε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τη λειτουργία του Δήμου Σβέρτε.