Επικοινωνιακές κινήσεις της Ν.Ε. Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

on .

KINAL DHMARXEIO EPISKEPSH

 Ως επικοινωνιακό «φιλί ζωής» αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ το ζήτημα που προέκυψε με την τηλεφωνική (και απολύτως νόμιμη όπως τη χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση, αλλά και η ΕΥΠ) παρακολούθηση του τότε Ευρωβουλευτή και νυν Αρχηγού του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Διαβλέποντας δημοσκοπικά οφέλη συνεχίζει να κρατά το θέμα «ψηλά στην ατζέντα», ενώ ταυτόχρονα κινητοποιεί τις κομματικές οργανώσεις προκειμένου να δώσουν την εντύπωση «επανασυσπείρωσης» του πολιτικού του χώρου. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αυξημένη κινητικότητα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων η οποία συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ διοργάνωσε και Δημοτική Ολομέλεια στο Δήμο Ζίτσας.

Πολιτικό ενδιαφέρον -πέραν των στενών κομματικών πλαισίων- είχε η συνάντηση του κλιμακίου της Ν.Ε. με το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημ. Παπαγεωργίου, καθώς σταδιακά μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Ε. ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα ζητήματα του ενεργειακού κόστους των σχολικών μονάδων, των υγειονομικών συνθηκών, της καθαριότητας κ.α. Η Ν.Ε. προσθέτει ότι ο Γραμματέας Β. Γαρδίκος ζήτησε μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ενώ ο Δήμαρχος «εγγυήθηκε» ότι από την πλευρά του Δήμου όλα είναι έτοιμα.

Το γεγονός όμως ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε μεν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι όμως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος γεννά ερωτηματικά και γενικότερα ζητήματα για το περιεχόμενο των όσων συζητήθηκαν, πέραν όσων ανακοινώθηκαν. 

Όσον αφορά τη Δημοτική Ολομέλεια Ζίτσας, στο ομώνυμο Δήμο του οποίου είναι επικεφαλής της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης ο Γραμματέας της Ν.Ε. Βασίλης Γαρδίκος, σε αυτή επιχειρήθηκε να δοθεί τόνος αισιοδοξίας, καθώς ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα στελέχη, αλλά και τα μέλη που μπορούν σε κάθε περιοχή να οργανώσουν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, να αναδείξουν και να επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος. 

Και επίθεση σε Κικίλια

Ευκαιρίας δοθείσης η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με άλλη ανακοίνωσή της επιτίθεται και κατά του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για τη φερόμενη τοποθέτησή του σε σύσκεψη με τους ξενοδόχους, κατά την οποία επέπληξε και εκείνους των Ιωαννίνων για την τοποθέτηση που είχαν κάνει για τα αεροπορικά δρομολόγια χαμηλού κόστους. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο κ. Κικίλιας θα μπορούσε να διαπιστώσει σε μια επίσκεψή του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να λάβει όλες εκείνες τις απαραίτητες αποφάσεις για τη στήριξη όχι μόνο των αστικών προορισμών, αλλά και των ορεινών όγκων. Και αφού εκπλήρωσε την… υποχρέωσή της έναντι του κ. Κικίλια στρέφεται και κατά του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτου Ιωάννου, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά, ο νομός Ιωαννίνων να βιώνει μόνιμα τουριστικό χειμώνα και εκείνος να απολαμβάνει το καλοκαίρι του…». Όλως παραδόξως  από τα «πυρά» και τις υποδείξεις απουσιάζουν οι τοπικοί φορείς που έχουν μικρή ή μεγάλη σχέση με τον τουρισμό, όπως οι Δήμοι και πολύ περισσότερο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Τυχαίο; Κάθε άλλο.