Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Τα Γιάννενα πρότυπο αξιοποίησης των νέων!

on .

ONNED AYGENAKHS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του προσυνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στα Γιάννενα με θέμα «Ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης εθνικής οικονομίας και εθελοντικής συνείδησης». 

Αυτό ήταν και το μοναδικό προσυνέδριο που διοργάνωσε η γαλάζια νεολαία στον δρόμο για το 13ο Τακτικό Συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Αθήνα το τριήμερο 3-5 Ιουνίου. 

Στην προσυνεδριακή εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Οι χαιρετισμοί 

Γραπτό χαιρετισμό στα κομματικά στελέχη απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει το παρών λόγω αμετάθετων υποχρεώσεων. «Τα Γιάννενα έχουν λαμπρή παράδοση μαχητικής και ζωντανής ΟΝΝΕΔ στη μεταπολίτευση, η οποία ιδίως στη δεκαετία του 1980 υπήρξε κυριολεκτικά πρωτοπόρος στους τότε σκληρούς πολιτικούς αγώνες», σημείωσε ο Κ. Τασούλας, χαρακτηρίζοντας πετυχημένο το θέμα του προσυνεδρίου με τον αθλητισμό συνδέοντάς το και με τον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου στα Γιάννενα.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννης και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου, η πρόεδρος ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ. Γραπτό χαιρετισμό έστειλε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς. 

Στην εκδήλωση, έγινε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα με νέους αθλητές στην οποία συμμετείχαν οι: Γιάννης Τσίλης - Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, Στεφανία Στεφάνου - Αθλήτρια της ομάδας Πετοσφαίρισης Γυναικών «ΠΑΣ Γιάννινα», Χρήστος Παπούλιας - Πρωταθλητής Στίβου 1.500 μέτρων, Αναπληρωτής Υπεύθυνος Εθελοντισμού ΟΝΝΕΔ, Σταματίνα Παππά - Πρώην αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, Καθηγήτρια Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Απόφοιτη ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και  Βίκτωρας Γιαννούλης - Εθελοντής σε αθλητικές διοργανώσεις. Ομαδάρχης Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης.

Σειρά επισκέψεων

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στα Γιάννενα με αφορμή το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ τόσο ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης όσο και ο Αναπληρωτής Γραμματέας - Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ Στέλιος Κονταδάκης πραγματοποίησαν μία σειρά επισκέψεων και συναντήσεων, στις οποίες τους συνόδευαν η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, οι βουλευτές Στ. Καλογιάννης- Μ. Κεφάλα, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λ. Σταμάτη κ.α. 

Στο Δημαρχείο

Στο Δημαρχείο Ιωαννίνων την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο την πόλη των Ιωαννίνων όσο και θέματα ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Η ευρωβουλευτής Άννα Ασημακοπούλου στάθηκε στο γεγονός ότι τα Γιάννενα αποτελούν μία από τις έξι ελληνικές πόλεις που μετέχουν στο πρόγραμμα για την κλιματική ουδετερότητα, ανέφερε πώς η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας θα γίνει σε δύο βδομάδες στις Βρυξέλλες και τόνισε πώς από τη θέση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενισχύεται η μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας των Ιωαννίνων. 

Στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στην Περιφέρεια Ηπείρου τα στελέχη της Ν.Δ. είχαν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, συζητώντας για τα μεγάλα έργα οδοποιίας και υποδομής που προχωρούν στον νομό. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ενημέρωσε τον Γραμματέα της Ν.Δ. για ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο, αλλά και για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, με την ιδιότητά του ως Υπευθύνου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για την Αγροτική Ανάπτυξη. «Είναι μια ενημέρωση που κάνουμε στους εκπροσώπους  όσων κομμάτων επισκέπτονται την Περιφέρεια», κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

Από την πλευρά του ο Π. Μαρινάκης τόνισε πώς η κυβέρνηση με προσήλωση υλοποιεί το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., διαχειρίζεται τις κρίσεις και δίνει απαντήσεις με την πολιτική της στα ψέματα της αντιπολίτευσης, με κύριο στόχο την βελτίωση της ζωής των πολιτών. 

Όσο για το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τόνισε πώς η επιλογή της πόλης μας για να πραγματοποιηθεί έγκειται στο γεγονός πώς τα Γιάννενα αποτελούν παράδειγμα αξιοποίησης των νέων ανθρώπων, για τους οποίους η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και δείχνει ποιο είναι το μέλλον αυτής της χώρας.

Στην Team Viewer

Ο Γραμματέας της Π.Ε. Π. Μαρινάκης, ο Αναπλ. Γραμματέας Στ. Κονταδάκης, οι βουλευτές και τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη επισκέφθηκαν την Team Viewer, μια εταιρεία η οποία έχει επενδύσει στην Ελλάδα δημιουργώντας έναν κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας. Συνολικά στο παράρτημα των Ιωαννίνων εργάζονται συνολικά 50 άτομα, πολλά από τα οποία είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι ένας κόμβος επιχειρηματικότητας ο οποίος μπορεί να αναβαθμίσει συνολικά την Περιφέρεια. 

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

Στη συνέχεια τα στελέχη της Ν.Δ. βρέθηκαν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου όπου συνομίλησαν με την Πρόεδρο Μαρία Τσολάκη.

Η Πρόεδρος εξέθεσε αναλυτικά το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στις Μονάδες της Ηπείρου και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση στην προνοιακή πολιτική. Αμφότεροι Μαρινάκης και Κονταδάκης δήλωσαν ότι αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού ο εκσυγχρονισμός της κρατικής πρόνοιας, ως τομέας που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και στον οποίο δεν χωράει κομματικό πρόσημο. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους συνομίλησαν με εργαζόμενους και ωφελούμενους, δήλωσαν την ικανοποίησή τους και  δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό τα αιτήματα της Διοίκησης. 

Στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Ένας ακόμη σταθμός της επίσκεψής τους ήταν και το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία αποτελεί μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής και κατέχει δεκάδες διακρίσεις για την συνεισφορά της στη χώρα, την εταιρική της υπευθυνότητα και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει.