Θεοφάνεια στην Βροσίνα για τον Σταύρο Καλογιάννη

on .

 KALOGIANNHS STAYROS BROSYNA FOTA 7 1 22
• Στη Βροσίνα του Δήμου Ζίτσας γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο, την ημέρα των Θεοφανείων o Σταύρος Καλογιάννης. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, δεν έγινε η τελετή αγιασμού των υδάτων. 
Ο κ. Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο Δημ. Βούρδα και με τους κατοίκους θέματα που απασχολούν την Κοινότητα. Συγκεκριμένα τους ενημέρωσε για τις ενέργειές του ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης σε μόνιμους κατοίκους των «λευκών περιοχών» του νομού Ιωαννίνων, στις οποίες περιλαμβάνεται η Βροσίνα, καθώς και για την προώθηση σχετικής ρύθμισης που να επιτρέπει την πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα και στους μη μόνιμους κατοίκους αυτών των περιοχών.
Τους ενημέρωσε επίσης για τις δυνατότητες χρηματοδότησης κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, 2021-2027, του αρδευτικού έργου του κάμπου που εκτείνεται μεταξύ  Γκριμπόβου – Βροσίνας – Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας, το οποίο μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στον πρωτογενή τομέα και στους κτηνοτρόφους που έχουν απομείνει στην περιοχή. Ακολούθως επισκέφθηκε τον Βουτσαρά και το Κέντρο Υγείας του.
 Σε Ζαγόρι - Δωδωνοχώρια
Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε Υπηρεσίες και χωριά του Νομού μας. Ειδικότερα, στη Μητρόπολη Ιωαννίνων παρακολούθησε την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τις ημέρες των Χριστουγέννων επισκέφθηκε τη Βίτσα, το Μονοδένδρι, τα Πεδινά και τους Ασπραγγέλους, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού. Τέλος, βρέθηκε στα Δωδωνοχώρια, όπου αντάλλαξε ευχές με κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.