Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής

on .

KALANTA

• Παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες ακούστηκαν χθες στη Βουλή, σύμφωνα με την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, αλλά και με περιορισμένη και ολιγάριθμη προσέλευση μουσικών συνόλων, λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας.
Στις 11 το πρωί στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Βουλής έψαλαν κάλαντα των Ιωαννίνων, της Πελοποννήσου και της Ικαρίας στον Πρόεδρο Κων. Τασούλα, παρουσία των Αντιπροέδρων Ν. Κακλαμάνη και Απ. Αβδελά.
Στις 12 ο κ. Τασούλας δέχθηκε, στο χώρο υποδοχής του γραφείου του, ένα μουσικό ντουέτο από τη Νάξο, συνοδευόμενο από τον βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μιχάλη Λιαγούρη, που τραγούδησαν αυτοσχέδιους στίχους –τα λεγόμενα κοτσάκια– στους ρυθμούς του βιολιού και του λαούτου.
Το απόγευμα ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής υποδέχθηκε στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου τους νεαρούς χορωδούς του διαπολιτισμικού, μη κερδοσκοπικού φορέα Polyphonica, τριάντα πέντε παιδιά προερχόμενα από διαφορετικές χώρες, που τραγούδησαν τα κάλαντα με τη συνοδεία φλάουτου και γιουκαλίλι.