Τιμήθηκαν οι Ηπειρώτες ποινικολόγοι Αντώνης Φούσας και ο Δημ. Τσοβόλας

on .

TSOBOLAS DHMHTRHS BRABEYSH 3 10 21

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες στα Γιάννενα οι εργασίες του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκαν οι ανθρωποκτονίες, καθώς και οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στο Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 18 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, το οποίο μεταδόθηκε και διαδικτυακά, τιμήθηκαν δυο Ηπειρώτες ποινικολόγοι, ο πρ. Υπουργός Αντ. Φούσας και ο Δημ. Τσοβόλας που επάξια τιμούν το δικηγορικό λειτούργημα.
Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν ο Υφυπ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Μ. Νάκα, ο Πρόεδρος Εφετών Γιάννης Μαρούδης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων Σ. Σταυράτη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Γιάννης Γλύκας.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η παρουσίαση βιβλίου του Αντ. Φούσα, με τίτλο «Διαδικασία στα μικτά ορκωτά δικαστήρια» από τους Χρίστο Μυλωνόπουλο (καθηγητή Νομικής ΕΚΠΑ), Δημήτρη Αναστασόπουλο (Δικηγόρο Αθηνών, μέλος ΔΣ ΔΣΑ) και Γιώργο Μπιστιόλη (Δικηγόρο Ιωαννίνων) και στη συνέχεια ο κ. Φούσας παρέλαβε την τιμητική διάκριση.
Η βράβευση του δικηγόρου Αθηνών και τ. Υπουργού Δημ. Τσοβόλα, με καταγωγή από τους Μελισσουργούς Άρτας, έγινε χθες κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας εργασιών του συνεδρίου.