«Η προώθηση του οικοτουρισμού θα τονώσει τις ορεινές περιοχές»

on .

 KALOGIANNHS

• Την περίοδο ίδρυσης του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου επί υφυπουργίας του θυμήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης από το Μικρό Πάπιγκο όπου συμμετείχε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής χαρακτηριστικά: «Όταν ιδρύσαμε το Πάρκο, το 2005, οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Προϊόντος του χρόνου, με τη δουλειά που κάναμε, οι αντιδράσεις αμβλύνθηκαν και σήμερα το Πάρκο αποτελεί το κλειδί για την πρόοδο της περιοχής».

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως οι ανακοινώσεις των συναρμόδιων Υφυπουργών για την προώθηση του οικοτουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου «Natura 2000» και τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου με μονοπάτια και διαδρομές πεζοπορίας είναι σημαντικές και μπορούν να τονώσουν περαιτέρω αυτές τις περιοχές.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρ. υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλο και με κατοίκους του Μικρού και του Μεγάλου Παπίγκου, της Αρίστης και του Μεσοβουνίου θέματα που απασχολούν την περιοχή και να ακούσει από εκπροσώπους των κλάδων της εστίασης και του τουρισμού τις απόψεις τους για τις ενέργειες που χρειάζεται να προωθηθούν για την επάνοδο στην κανονικότητα, τώρα που οι εμβολιασμοί των συμπολιτών μας προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και η πανδημία έχει εισέλθει σε φάση ύφεσης.

Παράλληλα ο Σταύρος Καλογιάννης συζήτησε με την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) Μ. Παπαδοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Κ. Τριάντη την πορεία εκπόνησης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) που εκπονούνται για τις περιοχές του δικτύου «Natura 2000» της χώρας, μεταξύ των οποίων για την λίμνη Παμβώτιδα και τον ορεινό όγκο του Γράμμου/Δούσκου.

Τέλος, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Περιβάλλοντος Κ. Αραβώση συζήτησαν για τις εκκρεμότητες του πολεοδομικού σχεδιασμού στη χώρα.