Νέο μοντέλο ανάπτυξης με επίκεντρο την ψηφιακή πολιτική

on .

RIZOPOYLOS MASKA 29 10 2020

• Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «αξιοποίηση όλων των επαφών και γνωριμιών που έχει αναπτύξει μέσα από την επαγγελματική του πορεία με πρόσωπα του δημόσιου βίου προκειμένου – όπως είπε - να κάνει στρατηγικές παρεμβάσεις στα ανοιχτά ζητήματα της Ηπείρου».
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι παρεμβάσεις του στο θέμα της συνεργασίας της ΔΕΠΑ με την Πίνδο, προκείμενου η μεγάλη βιομηχανία να εισέλθει άμεσα στην εποχή του φυσικού αερίου, στον πρωτογενή τομέα, με τις προτάσεις για την επιδότηση των παραγωγών κλημεντίνης, αλλά και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Επίσης και η πρόσφατη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία μεταξύ άλλων εξήχθη το συμπέρασμα πως η οικονομία της Ηπείρου απαιτεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο δεν μπορεί να διαμορφωθεί εκ των έσω με την υπάρχουσα πραγματικότητα.
Συνάντηση με  Κ. Πιερρακάκη
Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», είχε την ευκαιρία να συναντηθεί το Σάββατο και με τον επικεφαλής της χώρας για την ψηφιακή πολιτική και στρατηγική της, Κυριάκο Πιερρακάκη.
Όπως σημείωσε «Γνωρίζω τον κύριο Πιερρακάκη από το 2009. Είχα τη δυνατότητα να του παρουσιάσω ένα σκεπτικό, όχι αμιγώς στη λογική της ανάπτυξης της ψηφιακής πολιτικής στην Ήπειρο, αλλά πως αυτό το σχέδιο θα αποτελέσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για μια δυναμική φυγή μπροστά, της περιοχής. Ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε την πρόταση ενδιαφέρουσα και επισήμανε ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε μια συνάντηση ακόμη και με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων εφόσον προκύψει ένα συνολικό και συλλογικό σχέδιο».
Στη συνέχεια ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο μοντέλο ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι «η Ήπειρος δεν έχει τις παραγωγικές δυνάμεις που θα μπορέσουν να την οδηγήσουν στην επόμενη μέρα. Απαιτείται ένα νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μας οδηγήσει σε δουλειές με μεγαλύτερο μέσο όρο εισοδήματος απ’ αυτόν που υπάρχει σήμερα στην περιοχή μας και ο οποίος δεν ξεπερνά τα 900 ευρώ μικτά».