Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

on .

voulh

• Την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη συμμετοχή και εκπροσώπων της επιτροπής των επιστημόνων για να καταρτιστεί σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ πρότεινε μεταξύ άλλων να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ζητήσει η ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα εμβόλια του κορωνοϊού και να δώσει σε κάθε κράτος την ευκαιρία να τις διαχειριστεί.
«Χρειάζεται σχέδιο. Ο μέχρι σήμερα τραγικός απολογισμός αναδεικνύει ότι πρέπει έστω την ύστατη στιγμή να υπάρξει σχεδιασμός», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Κατέθεσα στην ΠτΔ αλλά και δημόσια να υπάρξει σχέδιο με αρχή μέση και τέλος. Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές, να υπάρξει συνταγογράφηση των τεστ και να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού». Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός κινείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, οι εξασφαλισμένες από την ΕΕ δόσεις δεν επαρκούν».
Αρνητικό το ΚΙΝΑΛ
Απορρίπτει το ΚΙΝΑΛ την πρόταση Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία. Σε σχόλιό του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης αναφέρει: «Δεν είναι θέμα συμβουλίου πολιτικών αρχηγών η πανδημία. Ο φυσικός χώρος για αυτή τη συζήτηση είναι η Bουλή και γι’ αυτό όσο μας αφορά καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά, προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα».