Το Ρυθμιστικό έδινε λύση για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ελεούσα

on .

KALOGIANNHS STAYROS

• Το θέμα της μεταφοράς του υποσταθμού της ΔΕΗ που βρίσκεται την Ελεούσα και αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, έφερε εκ νέου στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, μετά από συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.
Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ζίτσας, ο Σταύρος Καλογιάννης, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η απομάκρυνση του υποσταθμού αποτελεί ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Γνωρίζω το θέμα σε βάθος καθώς είχα ασχοληθεί ως Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, όταν είχαμε προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες».
Ο βουλευτής παραθέτει αναλυτικά όλες τις ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν για την απομάκρυνση του υποσταθμού, την οποία ο ίδιος ζήτησε με σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Επισημαίνει δε, για μία ακόμη φορά, ότι, «εάν είχε θεσμοθετηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, στο οποίο ρητώς προβλέπαμε την απομάκρυνση του υποσταθμού, θα είχε λυθεί το θέμα, καθώς αυτός δεν ήταν, τότε, περιβαλλοντικά αδειοδοτημένος».
Ο κ. Καλογιάννης κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας να μάθει εάν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η μετεγκατάσταση του υποσταθμού σύμφωνα με την προτεινόμενη θέση του Δήμου Ζίτσας, καθώς και αν έχει χορηγηθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση στον υποσταθμό.