Σήμερα συνεχίζεται η δίκη για τη «Χρυσή Αυγή»

on .

DIKAIOSYNH ZYGARIA

• Σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσει σήμερα η διαδικασία.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας «Αδαμαντία Οικονόμου δήλωσε ότι ο εισαγγελέας είναι αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων. Δεν έχει δοθεί εντολή για παρακολούθηση των κατηγορουμένων».
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αδαμαντία Οικονόμου ζητά να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.
Η πρότασή της δεν αφορά τους 7 πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση ελαφρυντικού σε 3 πρώην βουλευτές, τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο.
Όπως είπε εφόσον δεν έχουν διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα.
Μετά την πρώτη πρότασή της οι δικηγόροι των υπολοίπων κατηγορουμένων επανήλθαν και ζήτησαν να αναγνωριστεί και στους δικούς τους εντολείς αυτό το ελαφρυντικό.