Τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας συζήτησε ο Μ. Ελισάφ με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

on .

elisaf m

• Τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε σε θερμό κλίμα και έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας.
«Με ιδιαίτερα χαρά υποδέχθηκα τον Πρέσβη της Παλαιστίνης και είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για την ιστορία της πόλης, τον καθοριστικό ρόλο του Πανεπιστημίου και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Σημείωσε δε ότι τα Γιάννενα έχουν υποδεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων από τις Αραβικές χώρες και εξήρε τον ρόλο του Εσσάμ Αλαντάση εκπροσώπου της Παλαιστινιακής παροικίας της Ηπείρου σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν σημαντικό πρεσβευτή με πολύ σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία.
Απαντώντας στην ερώτηση για τους συμβολισμούς της συγκεκριμένης επίσκεψης και συνεργασίας ο δήμαρχος υπογράμμισε πως όλα τα μεγάλα θέματα μπορούν να λυθούν μόνο με διαπραγμάτευση και διάλογο, στοιχεία που διασφαλίζουν την ειρήνη.
Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συνεργασία που είχαν. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ειρήνη κι αυτό πρέπει να επιζητούμε καθώς διασφαλίζει την ευημερία των λαών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του και ευχαρίστησε όλους τους πολίτες της περιοχής για την στήριξη στον Παλαιστινιακό λαό.

Και στην Περιφέρεια
Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε χθες ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi.
Στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στον τουρισμό και στον πολιτισμό.

Web Baner Antigoni