Ειδική μεταχείριση για τις επιχειρήσεις στην Ήπειρο

on .

GKOKAS XRHSTOS

• Στο μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά, στην ανεπάρκεια των μέτρων που πάρθηκαν έως τώρα από την Κυβέρνηση, αλλά και στην έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από την Κυβέρνηση για την Ανάκαμψη της Οικονομίας και τη στήριξη της εργασίας αναφέρθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.Α. Χρήστος Γκόκας μιλώντας στη Βουλή.
Ειδική αναφορά έκανε για την Άρτα και την συνάντησή του με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους και την αμφιβολία τους για την εφαρμογή στην πράξη των μέτρων που ήδη εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση.
Ο κ. Γκόκας έχει καταθέσει και Αναφορά με τις Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ορισμένες από τις οποίες επισήμανε και στην ομιλία του. Ειδικότερα για την Ήπειρο είπε πως υπάρχουν και πιο συγκεκριμένα αιτήματα, όπως η θέσπιση μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις της, λόγω του υψηλού κόστους ανά χιλιόμετρο για τα διόδια (11 λεπτά), επιδότηση 50% στο ρεύμα ως ανταποδοτικό μέτρο για τα φράγματα Πουρναρίου και 12% της μισθολογικής δαπάνης, ως παραμεθόρια περιοχή.