Ερώτηση Άννας Ασημακοπούλου στην Ε.Ε. για τουριστικές διαφημιστικές δαπάνες

on .

anna misel

• Ερώτηση για τα αιτήματα επιστροφής διαφημιστικών αμοιβών σε online πλατφόρμες που έχουν καταβληθεί από επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα για ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω COVID-19, κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η Ευρωβουλευτής επικαλείται ως παράδειγμα την επιστολή της Γερμανικής ένωσης start-ups προς τον επικεφαλής της Google, κ. Philipp Schindler, όπου ζητά από την Google να αναστείλει την εκτέλεση πληρωμών σε εκείνες τις εταιρίες που έχουν λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση και την παροχή ευελιξίας στις πληρωμές και στις χρεώσεις.
Η κα Ασημακοπούλου σημειώνει ότι αν δεν υπάρξει ευελιξία από τις online πλατφόρμες πολλές εταιρίες του τουριστικού τομέα θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν κρατικά δάνεια για να πληρώσουν τα χρέη τους και ρωτά ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με τα αιτήματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για επιστροφή καταβληθείσας διαφημιστικής αμοιβής που αφορά σε ταξιδιωτικές κρατήσεις που ματαιώθηκαν λόγω COVID-19.

Web Baner Antigoni