Χρειάζεται περισσότερη αυτοσυγκράτηση για να μην υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα

on .

TASOYLAS PROEDROS BOYLHS 1

• Το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να εφαρμόσουν στο ακέραιο τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. 
«Είμαι λίγο αυστηρότερος απ’ ότι οι υπόλοιποι... Θα ήθελα ακόμη περισσότερη αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμό, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη δυνατότητα μετάδοσης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν και νέα μέτρα. «Όχι απλώς μπορεί, πρέπει να υπάρξουν αν τα πράγματα το επιβάλλουν. Η κυβέρνηση επιβάλλεται κάθε τόσο να αυστηροποιεί τα μέτρα που παίρνει γιατί προφανώς υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές οι οποίες επιβάλλουν αυτές τις αυστηροποιήσεις» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Όχι άσκοπες μετακινήσεις
Ο Πρόεδρος της Βουλής, σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε ότι το φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα ούτε με φάρμακο, ούτε με εμβόλιο, αλλά «μόνο με την αποφυγή επαφών και άσκοπων μετακινήσεων».
Εκτίμησε πως θα μπορούσαμε  να ήμασταν και καλύτερα, αν υπήρχαν πιο υπεύθυνες συμπεριφορές από τους λίγους: «Βεβαίως -είπε- η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού ανταποκρίνεται σ’ αυτό. Υπήρξαν όμως και συμπεριφορές οι οποίες ήταν απολύτως απαράδεκτες, απόλυτης ανευθυνότητας οι οποίες και θα φανεί τι επίπτωση έχουν δημιουργήσει σε 10-14 ημέρες από τώρα».

Ελπίδα για το μέλλον
Όπως εξήγησε στη συνέχεια,  «αυτές τις ημέρες, σήμερα, χθες, αύριο, βλέπουμε τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της ανακοίνωσης του κλεισίματος των σχολείων που έγινε πριν δύο εβδομάδες. Αυτά που κάνουμε τώρα και περιοριζόμαστε ακόμη περισσότερο μετά την κυριακάτικη ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη θα τα δούμε τα αποτελέσματα σε 10 ημέρες με δύο εβδομάδες και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα. 
Γιατί αυτή τη στιγμή τρέχουν δύο πράγματα: Τρέχει ο ιός που έχει μια πολύ ισχυρή τάση να εξαπλώνεται και τρέχει και το φρένο που εμείς πρέπει να του βάλουμε και πρέπει εμείς να είμαστε πιο μπροστά απ’ τον ιό, ή αν δεν είμαστε πιο μπροστά να μπορούμε τουλάχιστον την καμπύλη εξάπλωσης του ιού να την κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται και να μην έχουμε έξαρση».

Κανένας εφησυχασμός
Κατά την εκτίμηση του Προέδρου της Βουλής κ. Κ. Τασούλα, η Ελλάδα πάει καλύτερα από άλλες χώρες σ’ αυτό το κομμάτι «γιατί η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως μέτρα και γιατί η μεγάλη πλειοψηφία ανταποκρίθηκε. Από κει και πέρα δεν υπάρχει περιθώριο για καμία ανακούφιση, για κανέναν εφησυχασμό, τα δύσκολα είναι μπροστά μας».