Συνάντηση με Πρωθυπουργό για Π.Δ.Ε. θέλουν οι Περιφερειάρχες

on .

PERIFEREIA

• Στην περαιτέρω μείωση των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τις Περιφέρειες, όπως αυτό κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη της ΕΝ.ΠΕ όπου τονίστηκε ότι πρέπει άμεσα το Υπουργείο  Ανάπτυξης σε συνδυασμό με το Υπουργείο Οικονομικών να κάνουν τα δέοντα έναντι των Περιφερειών. Όπως σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, «δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, ούτε καν στις δικές μας υποχρεώσεις, πολύ περισσότερο σε υποχρεώσεις ως διατάκτης ο Περιφερειάρχης για νοσοκομεία, δήμους, άλλα ΝΠΔΔ. Μας ειπώθηκε ότι είναι η πρώτη δόση, όμως υπολείπεται παρά πολύ από το 2018. Αν συζητήσουμε αυτά τα θέματα και δεν βρεθούν λύσεις, δεν βλέπω πώς μπορούν οι Περιφέρειες να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ο φωτισμός κ.ά., είναι κάποιες ανελαστικές δαπάνες και κάποιες άλλες δαπάνες που δεν μπορούν να πάνε πίσω». 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. πρότεινε να  συναντήσουν  οι Περιφερειάρχες  μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οπωσδήποτε τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Web Baner Antigoni