Συνάντηση Στ. Καλογιάννη με τον Γεν. Δ/ντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

on .

kalogiannis

• Με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη κ. Ροκάνα, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, με τον οποίο συζήτησαν για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της περιόδου 2021 - 2027 και για τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει από ελληνικής πλευράς.
Τις σχετικές διαπραγματεύσεις από ευρωπαϊκής πλευράς κινεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του κ. Καλογιάννη, οι δυο άνδρες συζήτησαν ειδικότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα και την Ε.Ε. και τον μηχανισμό δίκαιης μετάβασης στην κλιματική ουδετερότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές συνθήκες. Παράλληλα ο κ. Ροκάνας ενημέρωσε τον Γιαννιώτη βουλευτή για την χρηματοδότηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2021 - 2027.
Τέλος, συζήτησαν και για τη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, που θα ξεκινήσει επίσημα τον επόμενο Μάιο και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί νέα ώθηση για την Ευρωπαϊκή δημοκρατία και δήλωσε ότι η πρόθεσή του είναι η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής να παίξει ενεργό ρόλο στη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει.