Η Δημ. Αρχή… επιστρέφει τα βέλη στην παράταξη του νέου Δημάρχου Μ. Ελισάφ

on .

MPEGKAS ELISAF

• Σήκωσε το… γάντι χθες η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Μπέγκα και απάντησε στις καταγγελίες της επικρατούσας παράταξης του Μ. Ελισάφ στο Δήμο, η οποία επέκρινε την στάση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ για τις αποφάσεις που λαμβάνει, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της νέας Δημ. Αρχής, η οποία θα αναλάβει τα ηνία σε λιγότερο από δυο μήνες.
Μπορεί τελικά να αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας, ωστόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η παράταξη του νέου Δημάρχου Μ. Ελισάφ «Γιάννενα – Νέα Εποχή» (σχετικά έγραψε χθες ο «Π.Λ.»), προκάλεσε την αντίδραση της απερχόμενης Δημ. Αρχής, που έκανε λόγο για «ανακοινωθέν εμπόλεμου χαρακτήρα», υπενθυμίζοντάς της ότι οι εκλογές τελείωσαν!
Παράλληλα, κάλεσε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να ζητάει ενημέρωση για όποιο θέμα επιθυμεί, αντί να επιλέγει στη δημόσια καταγγελία.

Ανοιχτή η πόρτα!
«Η πόρτα του Προέδρου της ΔΕΥΑΙ και Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, είναι πάντα ανοιχτή και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της θητείας του», τονίζει, προσθέτοντας ότι «μέχρι τότε μάλιστα τόσο η ΔΕΥΑΙ όσο και ολόκληρος ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσουν να παράγουν «μετεκλογικό» έργο, ακριβώς όπως το επιβάλει η πορεία που είχαν όλο το διάστημα που άσκησαν υπεύθυνη διοίκηση, με συνέπεια προς τους πολίτες μέχρι και την τελευταία μέρα».
Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τη ΔΕΥΑΙ η Δημ. Αρχή Μπέγκα επιμένει ότι «οι αποφάσεις που λαμβάνονται κινούνται πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και για το καλό της Επιχείρησης και των πολιτών.
Ειδικά για το θέμα του Γενικού Διευθυντή το οποίο επαναφέρει η ανακοίνωση, επαναλαμβάνουμε ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται διεκπεραιωτική διαδικασία με βάση την ομόφωνη πολιτική απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΔΕΥΑΙ για την προκήρυξη της θέσης η οποία ελήφθη το 2017 και είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της».

Όχι σε λάθος τακτικές…
Τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα, ούτε ευθύνεται η ΔΕΥΑΙ για την καθυστέρηση των διαδικασιών που έφτασαν την υπόθεση να εκκρεμεί μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους ανακοινώσεις εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» οι οποίες δημιουργούν αίσθηση περί συνωμοτικών αποφάσεων, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην ήδη τραυματισμένη πολιτική ζωή του τόπου. Αντίθετα ενισχύουν το κλίμα απαξίωσης στο οποίο αυτή έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.
Για το λόγο αυτό όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ειδικά όσα ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν εξουσία, οφείλουν να είναι πιο προσεκτικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και να μην επενδύουν σε λάθος τακτικές».