Μεγάλη η συμμετοχή στο 5ο «Zagori Mountain Bike»

on .

ZAGORI PODHLATA 1 14 6 17

• Για 5η συνεχή χρονιά διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή οι αγώνες ορεινού ποδηλάτου «Zagori Mountain Bike» στο χωριό Κήποι Ζαγορίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης πριν από την εκκίνηση, ο Βασίλης Τζουμάκας, Διευθύνων Σύμβουλος της «My Adventure», αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ημέρας και της ανάγκης για την προστασία του φυσικού τοπίου προτρέποντας τους αθλητές να σεβαστούν το περιβάλλον αφήνοντας ως μοναδικό αποτύπωμα τους δύο τροχούς.   Αν και η ορεινή ποδηλασία είναι ένα άθλημα δύσκολο που απαιτεί ιδιαίτερα ειδικό και δαπανηρό εξοπλισμό, οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές και για τις δύο κατηγορίες των 54 και 31 χλμ. αντίστοιχα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο παιδικός ποδηλατικός αγώνας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά διαφόρων ηλικιών να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και το άθλημα.

Οι πρώτοι νικητές
Πρώτος στα 54 χλμ. τερμάτισε ο Νώντας Λαμπρακόπουλος με χρόνο 2:41:36, με δεύτερο τον Πέτρο Τυρολόγο, με 2:52:27, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Ζύλης, με χρόνο 2:53:39. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Λάβαρη με χρόνο 3:50:28.
Στον αγώνα των 31 χλμ., πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Χαλαγιάννης, με χρόνο 1:37:10, με δεύτερο τον Ευάγγελο Νάκο με 1:39:58 και τρίτο τον Κώστα Γιαννακό με χρόνο 1:41:25. Στις γυναίκες η Αναστασία Νεροπούλου – Μυρώδη τερμάτισε σε 2:02:31.