Comp 1

Το Πανεπιστήμιο υποδέχεται και ξεναγεί τους πρωτοετείς!

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

  • Ξεκίνησε και επίσημα η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να προσέρχονται στα αμφιθέατρα για τα μαθήματά τους. Ως γνωστόν, το ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου υποδέχεται φέτος λιγότερους φοιτητές/τριες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. 

Αφενός, είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία «κόβει» υποψηφίους που δεν πιάνουν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων ώστε να μπουν στις Σχολές της επιλογής τους. Αφετέρου, το γεγονός ότι τα Γιάννενα ιδιαίτερα και λιγότερο η Άρτα και η Πρέβεζα έχουν εξελιχθεί σε μία πολύ ακριβή πόλη τόσο όσον αφορά στη διαμονή όσο και στο γενικότερο κόστος διαβίωσης, αποθαρρύνει αρκετούς νεοεισακτέους από το να εγκατασταθούν εδώ μόνιμα και να σπουδάσουν. Φυσικά, η πραγματική εικόνα θα φανεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όταν έρθουν στα Γιάννενα όλοι οι καινούριοι φοιτητές. 

Υποδοχή πρωτοετών

Το Πανεπιστήμιο πάντως θα κάνει την επίσημη υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του μεθαύριο, Πέμπτη και ώρα 4 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας». Εκεί οι νεοεισερχόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τις δομές του ιδρύματος καθώς και να γνωρίσουν τις δράσεις πολιτισμού και εθελοντισμού που αναπτύσσουν οι φοιτητικές ομάδες και σύλλογοι. 

Στο πλαίσιο της γιορτής θα βραβευθεί η φοιτήτρια του Τμήματος Ιατρικής Έλενα Παπασταματοπούλου για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο αγώνισμα του ParaTaekwondo στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και θα δοθούν αναμνηστικά δώρα στους επιτυχόντες και επιτυχούσες που κατέλαβαν την πρώτη θέση εισαγωγής στα Τμήματα. 

Δράσεις και εκδηλώσεις

Την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ακολουθήσουν δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες αποφασίστηκαν από κοινού με τον Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί και η υποδοχή των εισερχομένων φοιτητών και φοιτητριών του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+. Οι φοιτητές που προέρχονται από Πανεπιστήμια της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Τσεχίας και της Τουρκίας θα φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το τρέχον χειμερινό εξάμηνο. 

Αντίστοιχες τελετές υποδοχής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου για τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων που εδρεύουν στην Άρτα και την Πρέβεζα.