Comp 1

Ανταποκρίθηκαν οι Γιαννιώτες στην γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων!

on .

skyloi

  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν κατά δεκάδες στο κέντρο των Ιωαννίνων, αλλά και στα περίχωρα, αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση για τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος βέβαια κάνει φιλότιμες προσπάθειες. 

Μια από αυτές είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, γι’ αυτό και το Σάββατο διοργάνωσε στο Πάρκο Λιθαρίτσια την πρώτη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων, στην οποία συμμετείχαν ενεργά εκατοντάδες πολίτες!

Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, ο Δήμος Ιωαννιτών είχε ετοιμάσει ενημερωτικές δράσεις, δράσεις απασχόλησης για παιδιά κι άλλα δρώμενα, ενώ παρούσες ήταν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, της ΕΜΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού και η δημοτική αστυνομία.

Δηλώσεις 

- Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε αρχικά ότι η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια άλλων που πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων με πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου οι δημότες να τους αγκαλιάσουν και να αρχίσουν να τους εντάσσουν στην καθημερινότητά τους.

Σε ότι αφορά την γιορτή υιοθεσίας, ο δήμαρχος σημείωσε πως ο Δήμος Ιωαννιτών με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να διαχειριστεί το ζήτημα των αδέσποτων, επισημαίνοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

«Η υιοθεσία είναι μια παράμετρος της διαχείρισης των αδέσποτων σε ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο για το οποίο η αυτοδιοίκηση έχει προτείνει διορθώσεις χωρίς όμως να ακουστεί. Εμείς ως Δήμος Ιωαννιτών κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και σε επίπεδο ενημέρωσης και σε επίπεδο δράσης. Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στην υιοθεσία αδέσποτων και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε να αλλάξει σιγά σιγά η κουλτούρα μας σε ότι αφορά τα ζώα συντροφιάς», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

-Από την μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην γιορτή, καθώς και τον κόσμο που την αγκάλιασε με την παρουσία του. «Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου, συνεχίζουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε καθημερινά, προγραμματίζοντας κι άλλες παρόμοιες δράσεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Παλάσχας.