Comp 1

Καμπέρειο προς αναβάθμιση μέσω χορηγίας από τη Βουλή!

on .

MPEGKAS KAPSALHS GIORGOS

Το Καμπέρειο Θέατρο παραμένει η βασική «έδρα» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ώσπου να αποκτήσει αυτό κάποια στιγμή τη δική του στέγη. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον τόσο του Δημοτικού Θεάτρου όσο και των Γιαννιωτών να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του. 

Αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΕ χάρη στην χορηγία ενός ποσού της τάξης των 30.000 ευρώ από τη Βουλή, η οποία εξασφαλίστηκε με απόφαση του Προέδρου της Κώστα Τασούλα. Με τα χρήματα αυτά θα αντικατασταθούν τα καθίσματα του Καμπέρειου.

Ευχαριστίες προς Πρόεδρο

Στη θετική αυτή εξέλιξη καθώς και στα μελλοντικά σχέδια για την αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αναφέρθηκαν χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Θεάτρου, Γιώργος Καψάλης.

Ο κ. Μπέγκας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η συμβολή του οποίου στην εξασφάλιση αυτής της χορηγίας για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεάτρου ήταν καθοριστική, όπως είπε. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμο, για τη διαχρονική συνεργασία με τη Μητρόπολη, σε κτίριο κληροδοτήματος της οποίας στεγάζεται το Καμπέρειο Θέατρο. «Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της συνέργειας που έχουμε αναπτύξει για την υποστήριξη και ανάδειξη του πολιτιστικού μας κεφαλαίου», σημείωσε. 

Στη συνέχεια ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δόθηκε στην αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό του ρόλο ως πολιτιστικού πόλου της περιοχής μας. «Μέσα από ποικίλες δράσεις, εκδηλώσεις, και παραστάσεις, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποτελεί ξανά βασικό μοχλό ανάπτυξης της θεατρικής τέχνης και της πολιτιστικής δημιουργίας», τόνισε και πρόσθεσε: «Σήμερα, συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την κατεύθυνση αυτή… ο Δήμος μας έχει ως άμεσο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της σκηνής του θεάτρου, εξασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές για τις παραγωγές και τις παραστάσεις που φιλοξενεί».

Ο Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Κώστα Τασούλα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που αφορούσε στην κάλυψη δαπάνης για την αποκατάσταση των καθισμάτων του Καμπέρειου εξέφρασε δημόσια και ο Γιώργος Καψάλης. Όπως σημείωσε, «πρόκειται για μία παρέμβαση, που θα καταστήσει το θέατρό μας περισσότερο λειτουργικό και ελκυστικό. Η συγκεκριμένη χορηγία θα εντάξει τιμητικά τον Πρόεδρο και τη Βουλή των Ελλήνων στους δωρητές του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων».

Ο επόμενος στόχος είναι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ, η αναβάθμιση της σκηνής του θεάτρου, για την οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα εξασφαλιστεί ανάλογη χορηγία.