Comp 1

«Στόχος μας είναι να μεγαλώνουμε κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Δωδώνης…»

on .

FESTIBAL DODONHS AFISA

Με την εμβληματική παράσταση «Ορέστεια» του Εθνικού Θεάτρου άνοιξε χθες βράδυ η αυλαία για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ που οργανώνει ο Δήμος Δωδώνης. Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης τονίζει σε δήλωσή του: «Στην οκταετή πορεία του θεσμού ο Δήμος Δωδώνης βρήκε πολλούς συμπαραστάτες στους οποίους απευθύνει θερμές ευχαριστίες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο θεσμός αυτός αγκαλιάστηκε από το κοινό, από τους κατοίκους του Δήμου μας, από τους όμορους Δήμους και πολλούς επισκέπτες. Αγκαλιάστηκε και από εγνωσμένου κύρους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς».

 Αναφερόμενος στα σχέδια του Δήμου Δωδώνης για τη συνέχεια, ο κ. Ντακαλέτσης σημειώνει πως «δικός μας σκοπός είναι να μεγαλώνουμε το Φεστιβάλ χρόνο με το χρόνο και μαζί  να αναδεικνύουμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και την πλούσια ιστορία του τόπου μας».

Το πρόγραμμα

Τη σκυτάλη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πάρει μεθαύριο, Δευτέρα η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μακάο υπό τη διεύθυνση του Stephen Lam Lik Hin. Στην ορχήστρα μετέχουν 70 μουσικοί με την διεθνούς φήμης σολίστ Jessica Hoi Yan Ching να προεξέχει. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα των Βέμπερ, Βάγκνερ και Μπετόβεν.

Την Τρίτη, 30 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ακόμα έργο του Αισχύλου, τις «Ικέτιδες» που ανεβαίνει σε συμπαραγωγή από  το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρωταγωνιστούν οι Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Τσορτέκης, Άκης Σακελλαρίου. Κορυφαίες Δαναΐδες οι Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου.

Στο αυγουστιάτικο πρόγραμμα του 8ου φεστιβάλ Δωδώνης την τιμητική του έχει ο Αριστοφάνης αφού θα παρουσιαστούν δύο κλασικές και αγαπημένες κωμωδίες του. Το Σάββατο, 3 Αυγούστου οι «Όρνιθες», με την σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, ενώ ακολουθεί την Τετάρτη, 7 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τον «Πλούτο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ο οποίος κατευθύνει ένα καλλιτεχνικό σύνολο αποτελούμενο από 30 ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του αρχαίου θεάτρου με ώρα έναρξης 21:00.

*Τα εισιτήρια του 8ου φεστιβάλ Δωδώνης κοστίζουν 15 ευρώ,για τους δημότες Δωδώνης τιμώνται στα 5 ευρώ, ενώ παρέχεται ελεύθερη είσοδος για ανέργους δημότες Δωδώνης, παιδιά κάτω των 12 ετών και ΑμΕΑ. Προκράτηση όλων των θέσεων γίνεται στο TicketSevices.gr.