Comp 1

Διήμερη αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

on .

PAPAKOSTAS THEODOROS

Σε κινητοποιήσεις και διήμερη αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (Παρασκευή και Δευτέρα) προχώρησαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόσθετη διάταξη στο νομοσχέδιο περί ψυχικής υγείας που επιτρέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να καλύπτουν τα κενά στη στελέχωση του ΕΣΥ. (Το θέμα ανέδειξε πρωτοσέλιδα χθες ο «Π.Λ.»). 

Σε δηλώσεις του χθες ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Θεόδωρος Παπακώστας ανέφερε ότι «μια τέτοια συνδρομή ιδιωτών γιατρών από μόνη της εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, για τους πολίτες, για το σύστημα και για τους γιατρούς. Η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη, όπως ήταν φυσιολογικό. Επιτάξεις σε δημοκρατικά πολιτεύματα δυτικής χώρας το 2024 από τον ιδιωτικό τομέα δεν νοούνται, παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πανδημίας. Το είπαμε στον υπουργό ως ΠΙΣ, αρνείται να κατανοήσει τη θέση μας».

Και εξήγησε ότι «η αποχή μας για δύο μέρες από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει σκοπό να κάνουμε ουσιαστικά μια προσομοίωση του τι θα ακολουθήσει αν ψηφιστεί η διάταξη νόμου. Η αποκοπή αυτή αποτελεί πρωτίστως πρόβλημα για τους ασθενείς και όχι για εμάς. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι ένα μέσο εξυπηρέτησης των ασθενών και των πολιτών το οποίο το έχουν πληρώσει με τους φόρους τους».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ