Comp 1

Φωταγώγηση του Δημαρχείου Ιωαννίνων αύριο για την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας

on .

PAGKOSMIA HMERA HPATITIDAS

Με κεντρικό σύνθημα «Η άγνοια είναι μεταδοτική! Μην… κολλάς σε προκαταλήψεις, ενημερώσου σήμερα για την Ηπατίτιδα», η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος - Ε.Ε.Μ.Η. προχωρά και φέτος στην πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας / World Hepatitis Day, όπως έχει οριστεί η 28η Ιουλίου.

H Ε.Ε.Μ.Η. συνεχίζει την προσπάθεια για τη συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατιτίδων, τη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσβεβλημένων ατόμων.

Εξάλλου, σκοπός της φετινής παγκόσμιας καμπάνιας είναι η σωστή ενημέρωση, η οποία θα συμβάλει με τη σειρά της στην ανίχνευση περισσοτέρων ασθενών, ώστε να οδηγηθούν στη σωστή αντιμετώπιση. Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη κινητοποίησης της πολιτείας. 

Στο πλαίσιο αυτό, Δήμοι και φορείς ανά την Ελλάδα συστρατεύονται στο πλευρό της Ε.Ε.Μ.Η., φωταγωγώντας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, αύριο, Κυριακή σημαντικά κτίρια και εμβληματικά σημεία. Στόχος, είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του μηνύματος της πρόληψης και αντιμετώπισης των ιογενών ηπατιτίδων. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα φωταγωγήσει το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου.