Comp 1

Θερινή πρεμιέρα στην Ε.Η.Μ. για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων!

on .

DHPETHE PARASTASH SYNENTEYKSH

Tο θεατρικό έργο «Σόδες και Ασπιρίνες» του Μιχάλη Κοβανίδη επέλεξε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων να παρουσιάσει το φετινό καλοκαίρι. 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, στο υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (ώρα έναρξης 21.15).

Η σκηνοθεσία είναι της Όλγας Ζήση και πρόκειται για μια παράσταση που υπόσχεται να προσφέρει πολύ γέλιο, δεν παύει όμως παράλληλα να αναδεικνύει καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινότητας που δημιουργούν προβληματισμούς και ερωτήματα στον καθένα μας. Ύστερα από την πρεμιέρα θα ακολουθήσει περιοδεία του Δημοτικού Θεάτρου τόσο στον Δήμο Ιωαννιτών όσο και ευρύτερα στην Ήπειρο.

Ανοιχτό κάλεσμα

Πρόσκληση για την πρεμιέρα της καλοκαιρινής παράστασης απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και ευχαριστώντας έναν - έναν τους συντελεστές.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον συγγραφέα του έργου κ. Μιχάλη Κοβανίδη, την κ. Όλγα Ζήση, την κ. Ελένη Γκόντου και τους ηθοποιούς Μαρία Κατσουλίδη, Φάνη Κοσμά, Γιάννη Κοτσαρίνη, Λεωνίδα Μικρόπουλο και Νίκο Σφαιρόπουλο. Επίσης, την κ. Χαριτίνη Κούκου που χορεύει επί σκηνής, τον Μιχάλη Κουβόπουλο που έχει τον σχεδιασμό φωτισμού και τον Δημήτρη Σιώρο που έχει τη μουσική επιμέλεια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ.

Από την πλευρά της, η Μαργαρίτα Γκογκάκη, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΙ, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, επισήμανε: «Η Περιφέρεια Ηπείρου εδώ και χρόνια είναι προγραμματικά συμβεβλημένη με το ΔΗΠΕΘΙ. Στηρίζει και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις του Θεάτρου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης ‘Σόδες και Ασπιρίνες’ έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Σας περιμένουμε όλους για στιγμές άφθονου γέλιου και προβληματισμού».

Η σκηνοθέτις Όλγα Ζήση ανέφερε πως «είναι ένα έργο μικρό ακόμα. Είναι δοκιμασμένο, αλλά δεν είναι από αυτά τα πολύ γνωστά και διάσημα. Το Δημοτικό Θέατρο φάνηκε γενναίο γιατί θέλησε να δώσει την ευκαιρία, όπως έτσι πρέπει να γίνεται, σε έργα και νέους πολύ σύγχρονους συγγραφείς».

Ο μουσικός επιμελητής Δημήτρης Σιώρος με τη σειρά του, είπε πως «είναι η τέταρτη συνεργασία μου με την Όλγα Ζήση. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη, καθώς και το ΔΗΠΕΘΙ που μου δίνει για ακόμα μια φορά τη δυνατότητα να ντύσω μουσικά μια ακόμη θεατρική παράσταση».

Ο Νίκος Σφαιρόπουλος, ηθοποιός της παράστασης, εξέφρασε και αυτός τη χαρά του με λίγες λέξεις: «Χαίρομαι κι εγώ που είμαι μέλος αυτής της παράστασης. Σας περιμένουμε όλους τη Δευτέρα, στον Φρόντζο».

«Είναι ευκαιρία να μας δείτε από κοντά σε μια παράσταση που έχει να προσφέρει γέλιο, συγκίνηση, σάτιρα. Είναι μια καινούργια συνεργασία, ένα καινούργιο έργο ξεκινά και καλό είναι να το υποστηρίξουμε και να το στηρίξετε και εσείς, με την ίδια αγάπη», τόνισε, τέλος, η ηθοποιός Μαρία Κατσουλίδη.

Καλλιτεχνικός Δ/ντής

Στην επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή για την επόμενη τριετία κατέληξε κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Όπως επισήμανε χθες ο Γ. Καψάλης, πριν την ανακοίνωση του ονόματος, απαιτείται, σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης, η τυπική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο θα αποσταλεί άμεσα από την Υπηρεσία το σχετικό πρακτικό της επιλογής. Το Διοικητικό Συμβούλιο ωστόσο, για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή κατέληξε στον Τάσο Αγγελόπουλο, διδάκτορα του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ