Comp 1

Πλήρωσε 480 ευρώ αλλά κλιματιστικό… δεν έβαλε!

on .

APATH PINAKIDA

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν πάρει οι απάτες στην Ήπειρο, παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. συχνά εξαρθρώνει συμμορίες που επιδίδονται σε αυτή την κερδοφόρα «επιχείρηση» σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Οι επιτήδειοι προσπαθούν να βρουν θύματα με κάθε ευφάνταστο τρόπο και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να γίνουν πειστικοί. Δεν διστάζουν ακόμη και να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν, προκειμένου να αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά!

Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε ημεδαπός που κατηγορείται για απάτη, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψε ότι κατά τον προηγούμενο μήνα, ο κατηγορούμενος έπεισε ιδιοκτήτη εμπορικής επιχείρησης να του πουλήσει και να εγκαταστήσει στο κατάστημά του κλιματιστικό σε συμφέρουσα τιμή, παραλαμβάνοντας για το σκοπό αυτό ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, χωρίς ωστόσο να προβεί στην τοποθέτηση του κλιματιστικού. 

Καλλιεργούσε κάνναβη…

Η διακίνηση (αλλά και η χρήση) ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο. 

Αν και γίνονται πολύ συχνά συλλήψεις διακινητών από την Αστυνομία, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις η χρήση, που είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί πλήρως και εντείνεται η ανησυχία για το γεγονός ότι όλο και πιο συχνές είναι οι συλλήψεις για μικρές ή μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών. Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο που καλλιεργούσε ναρκωτικά σε χωριό των Ιωαννίνων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας και ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φυτά κάνναβης, ύψους από 60 εκατοστά έως 1,10 μέτρα. Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά 6,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του.

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε χωριό της Άρτας…

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα σε χωριό της Άρτας, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ημεδαπός αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων κινητό τηλέφωνο.

Χρωστούσε ποινή φυλάκισης…

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς ένας αλλοδαπός φυγόποινος. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.