Comp 1

Με «άρωμα» οδικής ασφάλειας το φετινό καλοκαίρι από την Τροχαία Ιωαννίνων

on .

DRASH TROXAIAS IOANNINWN

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επιλέγει το φετινό καλοκαίρι το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων να υπενθυμίσει στους οδηγούς βασικούς κανόνες που σώζουν ζωές. Αστυνομικοί θα μοιράζουν σε στοχευμένα σημεία στα Ιωάννινα αρωματικά αυτοκινήτου με μηνύματα για το αλκοόλ,την ταχύτητα, τη ζώνη ασφαλείας και το κινητό. 

Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς, προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα στην πραγματοποίηση δράσης, που στόχο έχει να αφυπνίσει το κοινό ώστε να οδηγεί με σύνεση και να τηρεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Βαρύτητα στη δράση αυτή δίνεται σε τέσσερις επικίνδυνες συμπεριφορές που είτε οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, είτε επιδεινώνουν τα αποτελέσματά του και συγκεκριμένα: είναι η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η απόσπαση της προσοχής από τη χρήση κινητού. 

Προς το σκοπό αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα βρίσκονται ανά τακτά διαστήματα σε επιλεγμένα σημεία, όπως εξόδους πόλης, σταθμούς διοδίων, στέκια νυχτερινής διασκέδασης, παραδοσιακά πανηγύρια, όπου θα ενημερώνουν τους οδηγούς και θα διανέμουν αρωματικά αυτοκινήτου με συμβουλές σχετικά με τις παραπάνω παραβάσεις. Έτσι, οι οδηγοί, ακόμη και να ξεχάσουν τις συμβουλές αυτές, θα τις βρίσκουν μονίμως … μπροστά τους, κρεμασμένες στον καθρέπτη του αυτοκινήτου τους.