Comp 1

ΠΡΟΣΟΧΗ (!) Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

on .

KORONOIOS TEST 3

Καμπανάκι κρούουν οι ειδικοί, κυρίως προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση αυτό την περίοδο! Σύμφωνα μάλιστα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 15-21 Ιουλίου, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αύξηση παρουσιάζουν οι νοσηλείες (έφτασαν τις 788). Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 17, ενώ καταγράφηκαν 35 θάνατοι. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 23 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 17.

Το θετικό για την περιοχή μας είναι η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα των Ιωαννίνων (-36%), μετά την εκρηκτική αύξηση που είχε παρατηρηθεί στην προηγούμενη μέτρηση.

Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να εφησυχάζει τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, ενώ οι γιατροί συστήνουν στους πολίτες να κάνουν τεστ πριν φύγουν για διακοπές, καθώς με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η διασπορά του ιού. 

Μέτρα στα Νοσοκομεία

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, οδήγησε τα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων να λάβουν μέτρα πρόληψης, υποχρεώνοντας ασθενείς και επισκέπτες να κάνουν rapid test στην είσοδο των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

- Στο ΠΓΝΙ η διενέργεια rapid test γίνεται στο Α΄ Υπόγειο πύλη του Νοσοκομείου από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ έως 2 μ.μ.

- Στο «Χατζηκώστα» γίνονται στην πύλη του Νοσοκομείου από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

Επίσης η χρήση μάσκας συστήνεται αυστηρά σε όλους τους χώρους των Νοσοκομείων, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του επισκεπτηρίου και αποκλειστικά οι Δ/ντές των Ιατρικών Τμημάτων θα κρίνουν την αναγκαιότητα παρουσίας συνόδου σε ασθενείς των Τμημάτων τους.

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον έως και τις 13 Αυγούστου.