Comp 1

Και drones στο… οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής για την Ήπειρο!

on .

PYROSBESTIKH DRONES

Aρκετές μάχες με πυρκαγιές έδωσαν μέχρι στιγμής για το φετινό καλοκαίρι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλη την Ήπειρο και κατάφεραν να τις θέσουν όλες εγκαίρως υπό έλεγχο, πριν πάρουν διαστάσεις και απειλήσουν δάση ή περιουσίες.

Τα καλά μέχρι στιγμής αποτελέσματα οφείλονται στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η οποία είναι κρίσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις. Σ’ αυτή θα συμβάλει περαιτέρω η Ομάδα Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, τα οποία τέθηκαν από χθες στη διάθεση της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Ηπείρου.

Επιτήρηση δασών

 Η συγκεκριμένη Ομάδα, έχοντας στο «οπλοστάσιό» της υπερσύγχρονα drones, θα βοηθήσει στην επιτήρηση ευαίσθητων δασικών περιοχών προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών και κατ’ επέκταση έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, ειδικά σε ορεινές και δύσβατες περιοχές όπως ο Νομός Ιωαννίνων, η από εδάφους επιτήρηση των δασών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική χθεσινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η συγκεκριμένη Ομάδα θα ενεργοποιείται και για επιτήρηση περιοχών με ιστορικό εκδήλωσης μεγάλου αριθμού περιστατικών κατά το παρελθόν. Τα drones θα χαρτογραφούν περιοχές και θα παρέχουν χρήσιμα δεδομένα και εικόνες που θα φτάνουν άμεσα στην Πυροσβεστική, βοηθώντας στην καλύτερη αξιολόγηση δύσκολων καταστάσεων, ενώ θα έχουν ως αποστολή να βρίσκει η υπηρεσία κατάλληλα δρομολόγια για τα οχήματά της που επιχειρούν σε πυρκαγιές.