Comp 1

Αποφύγετε την όξυνση για να πάμε ομαλά στις εκλογές του Επιμελητηρίου!

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON EISODOS

Θερμό προβλέπεται να είναι το κλίμα το επόμενο διάστημα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το οποίο έχει εισέλθει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, μιας και οι κάλπες για νέα Διοίκηση θα στηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. 

Η νυν Διοίκηση, υπό τον Μ. Χρυσοστόμου… έδωσε το έναυσμα γι’ αυτό, προχωρώντας στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης για διαγραφή 15 μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, με το αιτιολογικό της δήθεν συμπλήρωσης πέντε απουσιών από συνεδριάσεις του οργάνου. Μια κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του Επιμελητηρίου για το χρόνο που γίνεται (!), καθώς της προσδίδουν χαρακτηριστικά σκοπιμότητας, αφού οι διαγραφέντες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές. Ήδη, μέλη της παράταξης Γκίκα έχουν αποστείλει εξώδικο στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μ. Χρυσοστόμου, χαρακτηρίζοντας την πρότασή του παράνομη και καταχρηστική!

Παρέμβαση Μήτση

Θέση υπέρ των προς διαγραφή μελών, πήρε χθες και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μήτσης. Σε επιστολή του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «…όλοι υπηρετούμε ένα θεσμό και οφείλουμε να σεβόμαστε και να ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια τη νομοθεσία που διέπει το Ν.Π.Δ.Δ. Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Δυστυχώς ο κ. Χρυσοστόμου αντί να εφαρμόζει το Ν. 4497/2017, τους καταπατεί, με αποτέλεσμα το θλιβερό φαινόμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας των  συναδέλφων».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μήτσης «η ανακοίνωση που έκανε  ο κ. Χρυσοστόμου στο Δ.Σ. των 11 μελών που συμμετείχαμε δεν έχει την έγκριση της Δ.Ε. του Ε.Ι., που σημαίνει ότι είναι άκυρη και παράνομη, η δε έγκρισή της έστω και παράνομη, δεν έγινε διότι αποχωρήσαμε 4 μέλη που σημαίνει ότι δεν είχε απαρτία και ούτε ζητήθηκε έγκριση. Η συνέχιση δε του συμβουλίου μετά, διαμέσου τηλεφωνικής επικοινωνίας μελών κλπ. δεν καλύπτει ούτε την έγκριση ούτε τη συνέχιση.

»Ο κ. Χρυσοστόμου όφειλε να διαβάσει στο σώμα τη διαπιστωτική πράξη ενός εκάστου, τεκμηριωμένα με πλήρη στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, προκειμένου στη συνέχεια με αρ. πρωτ. να την υπογράψει και να την αναρτήσει στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” και να την επιδώσει έως την επόμενη μέρα.

Δυστυχώς βρισκόμαστε σήμερα 22-07-2024, στην πέμπτη μέρα, και έπεται συνέχεια χωρίς κανένα ξεκαθάρισμα έστω και παράνομο…»!

«Απλή αριθμητική…»

Και ο Ι. Μήτσης αναφέρει ακόμη: «Στις 26 Μαρτίου 2024 έγινε η 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. δια ζώσης στην οποία ήμασταν παρόντες 23 μέλη και απουσίαζαν 8 που σημαίνει αγαπητοί συνάδελφοι ότι σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα 23 μέλη δε θα μπορούσαν να έχουν απουσία 6 συνεχόμενων συνεδριάσεων στις 17 Ιουλίου 2024, που έγινε η 6η συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν έχουμε μία συνεδρίαση το μήνα που σημαίνει, στην εσχάτη των περιπτώσεων είναι 4, εφόσον απουσίαζαν στις 17-07-2024.  ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ – ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ που σημαίνει ότι κατά τη συνεδρίαση της 17-07-2024 ο κ. Χρυσοστόμου, σε συνεργασία ίσως με το Γενικό Γραμματέα που είναι υπεύθυνος, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ…. 

»…Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με ορατό τον κίνδυνο ήττας του συνδυασμού ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με επικεφαλής τον κ. Χρυσοστόμου. Όλα αυτά δικαιολογούν αυτές τις πράξεις; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ, αλλά «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».

»Εκτός αν ο κ. Χρυσοστόμου μαζί με τον τύποις ανεξαρτηθέντα Γενικό Γραμματέα κ. Βασιλείου και το Νομικό σύμβουλο κ. Καρακίτσιο, δε γνωρίζουν να διαβάζουν και να εφαρμόζουν την εκλογική νομοθεσία, πράγμα το οποίο δεν το πιστεύω, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει άμεσα ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. διότι είναι επικίνδυνοι για το επιχειρείν».

Καταλήγοντας, ο κ. Μήτσης καλεί τους Χρυσοστόμου και Βασιλείου «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ζητήσουν συγγνώμη από όλο τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο, αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω προστριβή – όξυνση στα Δ.Σ. ώστε να πάμε ομαλά στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2024».