Comp 1

Κρύβει και παγίδες η αναζήτηση φοιτητικής στέγης στα Γιάννενα!

on .

FOITHTIKH STEGH ENOIKIAZETAI

Το αργότερο ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου η καθιερωμένη «μάχη» της φοιτητικής στέγης, με τους νεοεισακτέους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να αναζητούν διαμέρισμα. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα «τσουχτερά» ενοίκια με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι νέοι φοιτητές και οι γονείς τους στα Γιάννενα. Ταυτόχρονα, θα  πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς, όπως έκανε γνωστό χθες ο Σύλλογος Μεσιτών, το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως περιπτώσεις εξαπάτησης, με ενδιαφερόμενους να παρασύρονται από ψευδείς αγγελίες που κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους στα social media και ιδιαίτερα στο Facebook.

Πρόκειται για θέμα που ανέδειξε πρόσφατα ο «Π.Λ.» παρουσιάζοντας την περίπτωση γονέα φοιτητή ο οποίος βρήκε αγγελία στο fb, ενθουσιάστηκε από τις φωτογραφίες και έκλεισε το διαμέρισμα στέλνοντας προκαταβολή. Όταν όμως ήρθε να το δει, διαπίστωσε ότι ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που διαφημιζόταν, όμως ήταν πλέον αργά! Υπάρχουν φυσικά και χειρότερα καθώς κάποιοι δίνουν προκαταβολές και διαμέρισμα δεν βλέπουν!

Χρήσιμες συστάσεις

Σε χθεσινή του ανακοίνωση λοιπόν ο Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων συστήνει στους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τις οικογένειές τους που το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν στην πόλη προς αναζήτηση στέγης, καταρχήν να μπουν στην ιστοσελίδα του (www.mesitesioa.gr) όπου θα βρουν έναν κατάλογο με πιστοποιημένους επαγγελματίες που θα τους εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο. 

Παράλληλα, προτρέπει τους φοιτητές πάντα να βλέπουν το σπίτι πριν το κλείσουν και δώσουν προκαταβολή, να μην κλείνουν διαμέρισμα από απόσταση, να το ελέγχουν κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να εντοπίσουν πιο εύκολα τυχόν φθορές, να ελέγχουν τους προηγούμενους λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού και κοινοχρήστων του οικήματος και να κάνουν γραπτά μισθωτήρια συμβόλαια πέραν του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου από το Taxis. Επίσης, να ελέγχουν τη λειτουργία της θέρμανσης.