Comp 1

Συνέδριο στα Γιάννενα θα κάνουν του χρόνου οι απόδημοι Ηπειρώτες

on .

APODHMOI DHMOY MPEGKAS

Στα Γιάννενα θα διεξαχθεί μέσα στο 2025 το επόμενο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού. Αυτό προέκυψε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χθες ο Θωμάς Μπέγκας με τον Πρόεδρο, Χρυσόστομο Δήμου και μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΗΕ.

Στη διάρκειά της, στην οποία μετείχε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέφανος Σίντος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Στο επίκεντρο βρέθηκε η επανεκκίνηση της πολύ καλής συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ του Δήμου και του Συμβουλίου κατά την περίοδο 2014-19.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ευκαιρία που είχαμε να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού. Οι απόδημοι Ηπειρώτες άλλωστε είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Είμαι σίγουρος ότι μαζί τους μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Με τον Αλ. Καχριμάνη

Εκτενή συζήτηση για  θέματα που απασχολούν τους, ανά τον κόσμο, Ηπειρώτες είχε χθες και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού σε συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια.

 Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας στους τομείς Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που δίνεται στην ενεργοποίηση των αποδήμων στις χώρες όπου προβάλλεται η Ήπειρος.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμου παρουσίασε και δράσεις που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού για τη στήριξη και προβολή της Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η οργάνωση  αποστολής επτά εξειδικευμένων δημοσιογράφων για επταήμερη επίσκεψη - ξενάγηση τον προσεχή Σεπτέμβριο στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Βασικό επίσης θέμα της συνάντησης ήταν η διοργάνωση του Παγκόσμιου  Συνεδρίου των Απόδημων Ηπειρωτών που προγραμματίζεται για το επόμενο καλοκαίρι.